Den HelderVideo

Oudste inwoner Den Helder viert 108ste verjaardag (Video)

Den Helder – Mevrouw Lengers, de oudste inwoner van de gemeente Den Helder, vierde haar 108ste verjaardag. Burgemeester de Boer bracht haar een bezoek om zijn felicitaties over te brengen.

Met een tafel vol verjaardagskaarten achter haar kijkt mevrouw Lengers uit over de winkelstraat onder haar appartement: “Het is heel gezellig om hier zo naar buiten te kunnen kijken. Dan komt die met zijn hondje voorbij, en die met de boodschappen, ik ken ze inmiddels allemaal. Nou ja, niet bij naam hoor, maar wel van gezicht.”

Mevrouw Lengers is met haar 108 jaar de oudste inwoner van Den Helder, en daarnaast is zij ook de oudste inwoner in Nederland die nog zelfstandig woont. Geboren en getogen in Haarlem woont mevrouw Lengers toch al vele jaren met veel plezier in Den Helder. “Ik ben een echte Haarlemse, een mug noemen ze dat. Maar inmiddels is Den Helder echt mijn stad.”

Hoewel 108 toch een behoorlijke leeftijd is, is mevrouw Lengers nog erg kwiek. “Als het enigszins kan en het weer laat het toe, dan ga ik naar buiten. Al is het maar een klein straatje om.” Toch merkt mevrouw Lengers ook wel dat ze een dagje ouder wordt, al zou je dat als passant niet zeggen: “Ik heb ook nog een hometrainer in huis, en de eerste vijf minuten zijn wel moeilijk. Ik denk dat mijn spieren dan nog warm moeten worden, maar daarna presteer ik het toch nog om een half uur te fietsen.”

Lekker bewegen en doorgaan met ademhalen.
Het vieren van een unieke verjaardag als deze is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek van de burgemeester. Jan de Boer kwam langs bij mevrouw Lengers om persoonlijk zijn felicitaties over te brengen, en dat was niet voor de eerste keer. Het bezoeken van bijzondere inwoners van Den Helder noemt de Boer dan ook “de krenten in de pap” van het burgemeesterschap. Hij gokt dat de omgeving wellicht een rol speelt in de …. Van mevrouw Lengers: “Dat je nog zo fit kunt zijn met 108 jaar is bijzonder. Misschien komt het door de zeelucht in Den Helder, daar moeten we trots op zijn”.

Als gevraagd wordt naar advies over hoe anderen net zo gezond oud kunnen worden als zij heeft mevrouw Lengers direct een antwoord klaar: “Nou, lekker bewegen, en alle dagen even naar buiten. En natuurlijk doorgaan met ademhalen, dat is het belangrijkste”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Wat een mooie kwieke en intelligente dame!
    Gefeliciteerd met uw indrukwekkende 108e verjaardag, mocht u dit lezen 💐

Back to top button
%d bloggers liken dit: