Uitgaan

Vrienden presenteren weer de Rondo Musica

Advertentie:

Den Helder – De Vrienden van Den Helder organiseren zondag 13 november Rondo Musica. Tussen 13:00 en 17:00 uur kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen en op vier verschillende locaties rond Willemsoord genieten van een optreden van telkens een half uur. De bezoekers lopen een rondje en luisteren op elke locatie naar een ander optreden. Het programma is divers, voor ieder wat wils. Deelnemende artiesten zijn Meis, Sandro Assorgia, Joshua Aaron en Leoni Jansen.

De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website. Kaarten voor vrienden kosten 16 euro (inclusief servicekosten) en voor overige bezoekers 23,50 euro (inclusief servicekosten). Deelnemers kunnen vooraf via de website vriend worden en zo gebruik maken van korting voor dit en voor de komende evenementen.

Meis (Aysha de Groot) maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Ze is rauw, soms donker, maar dromerig. De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom. In 2017 zag de artiestennaam Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won Aysha de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed als OOR-talent mee aan de Popronde.

Sandro
Sandro Assorgia struint het Nederlandstalig gebied af op zoek naar mooie zinnen. De gevonden waar wordt zonder opsmuk gezongen in bewerkingen, vertalingen en eigen liedjes. Met slechts een gitaar, probeert Sandro zijn vege lijf op het podium te redden. Breekbaar, met kans op in duigen te vallen. Assorgia is beter bekend als lid van de rock en popband band Van Dik Hout. Deze band kent zijn roots in Den Helder.

Joshua Aaron is een muzikaal genie, wereldreiziger en gek op katten. Met imposante foto’s weet Joshua een indringende documentaire te maken, door die beelden te voorzien van zijn filmmuziek. Met veelal instrumentale composities, filmisch, verhalend en visueel ondersteund, neemt Aaron de bezoekers mee in zijn belevingswereld.Geïnspireerd op verhalen uit de bestseller Reisverslag van de Kat geeft Joshua een kijkje in zijn geniale brein en gebruikt al zijn talenten om het verhaal te vertellen. Katten zijn eigengereid, doen waar ze zin in hebben en schudden van zich af wat ze niet bij zich willen dragen. Met thema’s als loyaliteit en loslaten toont Joshua een weerspiegeling van de kat en de mens.

In een wereld die in brand staat, tussen alle rumoer, gaat Leoni Jansen op pad met haar gitaar om te zingen én te vertellen. Leonie leest haar columns voor die ze in de loop van de tijd heeft geschreven over haar boerderij over haar liefde voor de natuur en over onverwachte ontmoetingen. Met twee gitaren en een hoop muzikale ervaring.

Meer informatie via de website.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button