Den HelderPolitiek

Weer een commissievergadering vroegtijdig afgebroken

Den Helder – Voor de tweede avond op rij is de vergadering van een Helderse raadscommissie vroegtijdig afgebroken. Wethouder Peter de Vrij zou in de commissievergadering Maatschappelijke Ontwikkeling dinsdagavond een presentatie geven over de toekomst van het WMO taxivervoer. Toen de voorzitter het agendapunt aankondigde bleek dat de presentatie niet gereed was.

“We hebben niks”, zei De Vrij. Een regionaal onderzoek naar de invulling van het doelgroepenverkeer zou de basis zijn voor de presentatie van de nieuwe portefeuillehouder, maar deze is volgens hem pas net afgerond. Te kort geleden om nu al iets aan de raad te kunnen mededelen. Uit het rapport moet onder andere blijken hoe de gemeenten de WMO taxi in de toekomst gaan vormgeven en bekostigen. De eigen bijdrage voor het WMO vervoer heeft de gemeenteraad kortgeleden geschrapt. Daarbij werd door het college al aangekondigd dat er gewerkt werd aan een geheel nieuwe beleid. De eerste presentatie van dit beleid ging dus nog niet door.

Commissievoorzitter Michel Pastoor probeerde de wethouder nog enige inhoudelijke opmerkingen te ontlokken. Daar ging De Vrij niet op in: “Ik heb het rapport pas gisteren ontvangen dus ik kan daar onvoldoende over mededelen, daarom denk ik dat we dat niet moeten doen. Ik kom graag met een goed onderbouwd voorstel.” Er zal een nieuw agenderingsverzoek volgen. Waarschijnlijk nog dit jaar. De Vrij vertelde ook dat hij had verzocht de presentatie van de agenda te halen, maar daaraan werd geen medewerking verleend door de agendacommissie, die hij beschreef als “tegenwoordig zeer streng”.

Agendaproblemen
De commissievergadering van maandag 7 november, een dag voor de voortijdig afgekapte vergadering over het WMO vervoer, werd ook niet afgerond. De commissie koos er toen voor om de vergadering zelf te schrappen vanwege het ontbreken van belangrijke stukken. Zorgen over de agenda waren er onder de fractievoorzitters tenminste eind september al. Toen zei CDA partijleider Harmen Krul nog dat de huidige bestuurlijke termijnkalender de allerslechtste is die hij ooit heeft gezien.

Niels Nanning van de Stadspartij uitte recent ook zijn zorgen over het feit dat er veel commissievergaderingen niet zijn doorgegaan vanwege het ontbreken van agendapunten. Zo ook de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer van 9 november. Nu zijn er dus ook twee vroegtijdig afgekapt, terwijl er juist nog heel veel door de besluitvorming heen moet. Het college gaf in september aan dat dit onder andere te maken heeft met het feit dat de politiek in feite een half jaar stil heeft gelegen voor de coalitievorming. Daarnaast zijn er veel nieuwe wethouders aangenomen die nog ingewerkt moeten worden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: