Hollands KroonVideo

Video: Mysterieuze verdwijning van kabouters uit bos

Advertentie:

Wieringerwerf – Volwassenen en kinderen kunnen zich met allerlei opdrachten vermaken op de kabouterroute die door het Dijkgatbos loopt. Staatsbosbeheer heeft samen met vrijwilligers en de gemeente Hollands Kroon deze route gerealiseerd. Onderweg zijn er op informatieborden opdrachten vermeld die iedereen kan uitvoeren.

“Het pad wordt door honderden kinderen, vooral in de vakanties, bezocht en op deze manier leren zij heel veel van de natuur”, aldus boswachter Mikal Folkertsma van Staatsbosbeheer. “In de herfstvakantie wil ik met een speciale excursie met kinderen het bos in om ze de natuur door de ogen van een boswachter te laten zien. Op mijn facebookpagina ‘boswachter Mikal’ komt meer informatie hierover.”

Naast deze opdrachten huizen er op de grond en in de bomen sinds enkele maanden verschillende kabouters. Desiree Bogert en Wilma van den Ham hebben met het plaatsen van deze kabouters het initiatief genomen om de kinderen onderweg nog meer te vermaken. Zo moeten zij goed om zich heen kijken om de kabouters te vinden.

Kabouterdieven
Hoe jammer is het dan toch dat er personen zijn die menen om de kabouters te moeten weghalen. Beide dames gaan vrij vaak naar de route om te kijken wat er weg is en waar weer nieuwe moeten worden geplaatst. “We worden er af en toe wel een beetje moedeloos van, maar we laten ons niet kennen en plaatsen gewoon weer nieuwe kabouters. We doen het voor de kinderen, zij vinden het prachtig. We hebben van verschillende mensen al gehoord dat zij een oogje in het zeil gaan houden. Dus de kabouterdieven zijn gewaarschuwd.”

De kabouterroute bevindt zich in het Dijkgatbos aan de Noorderdijkweg bij de grote parkeerplaats.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button