Hippolytushoef – Na enkele verhuizingen heeft chocolaterie ‘Sjokoolaatje’ zijn thuis gevonden in het pand van restaurant ‘Ongder de Kukel’ aan het Kerkplein in Hippolytushoef.
Eigenaar Henry Heutink is naast kok ook chocolademeester. Het product chocolade fascineert hem al jaren en op een camping op Westerland heeft hij een werkplaats waar hij zelf de chocolade maakt. Daar worden ook workshops over de lekkernij gegeven. Al jarenlang maakte Heutink bonbons en later heeft hij zijn grenzen verlegd om andere figuren te gaan maken zoals kippen, honden, vissen en chocolade met logo.
“Je kunt het eigenlijk niet zo gek bedenken of ik maak het”, aldus Heutink, die vol passie vertelt over zijn chocolade imperium. “Nu hebben wij aan het Kerkplein in Hippolytushoef alles bij elkaar in één pand. In het restaurant blijven nog dertien tafels over en dit is genoeg. Het verkrijgen van personeel is moeilijk dus een kleiner restaurant is daarom ook geen probleem.”
Meerdere producten
Naast de chocolade zijn er allerlei soorten kaas verkrijgbaar en het is de bedoeling om later ook broodjes te gaan verkopen. Meer informatie is te vinden op: www.sjokoolaatje.nl.