Sport

Marit Raaijmakers Nederlands kampioene derny

De uit Hippolytushoef afkomstige Marit Raaijmakers is in Apeldoorn Nederlands kampioene achter de derny geworden. De renster van Parkhotel Valkenburg liet achter Jos Pronk in Omnisport Marjolein van ‘t Geloof achter Richard Konijn meer dan een ronde achter zich. Brons was er voor Minke Bakker (achter Herman Bakker) die in de finale nog een aanval van Juliet Eickhof wist af te slaan.

“Het was niet spannend om de titel. Ik lootte als eerste en kon die positie vasthouden. Op een gegeven moment zag ik dat er niemand meer volgde en dat ik op koers was voor een nieuwe titel”, aldus Raaijmakers, die in 2017 in Apeldoorn ook al won en deze zomer tweede werd op het EK.

“Vorig jaar miste ik dit kampioenschap door een trainingskamp, nu vertrekt Parkhotel Valkenburg morgen om te trainen, dus kon ik het evenement mooi mee pikken. Voor mij is dit een titel die telt. Maar ik heb zeker nog meer ambities op weg en baan. Zo kijk ik ook uit naar het NK omnium van over twee weken.”

Bron en foto: www.cyclingonline.nl

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button