Hollands KroonVideo

Houtrot in molen De Hoop (video)

Adverentie

Bij molen De Hoop in Den Oever is houtrot geconstateerd. De houtrot bevindt zich in de lange spruit, die in de kap van de molen zit. De totale kosten voor herstel liggen tussen de € 25.000,- en € 30.000,-, een bedrag dat de vereniging niet zelf kan ophoesten. Om herstel mogelijk te maken moet de vereniging in elk geval de helft zelf betalen. Daarom is de hoop nu gevestigd op crowdfunding en fondsenwerving.

Volgens secretaris Rien Eykelenboom van de vereniging De Wieringer Molens is deze reparatie en onderhoud echt nodig om de molen in bedrijf te kunnen houden. Een draaiende molen is niet alleen een fraai gezicht, maar ook wordt er bijvoorbeeld meel gemalen voor een bakkerij in Den Helder.

Om beide molens draaiende te kunnen houden moet er daarom onderhoud worden gepleegd en deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Nu zijn er dus in De Hoop in Den Oever gebreken geconstateerd en wordt op allerlei manieren geprobeerd aan het benodigde geld te komen. Fondsen, bedrijven en andere instanties worden aangesproken en ook zijn ze aangemeld bij de gemeente, die de actie www.denkmee.hollandskroon.nl organiseert en waar de vereniging een bedrag van € 3.750,- kan binnenhalen.

Verder gaan vrijwiligers de deuren langs en het is uiteraard ook mogelijk een bedrag op de rekening van de vereniging te storten. Kijk voor alle informatie over de molens en openingstijden op www.dewieringermolens.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button