JuRo Unirek/VZV te sterk voor Westfriesland/SEW

VZV heeft ook de thuiswedstrijd tegen streekgenoot SEW verdiend gewonnen. In de beginfase nam SEW meteen een 0-3 voorsprong voor de thuisploeg, waarna Maud Kruijer en Lisa Vlug SEW keepster Alyssa Vriend wisten te passeren: 2-3.

Het team van Rolf Schulte zat bepaald niet goed in de wedstrijd. Na tien minuten scoorde Lotte Prak de gelijkmaker (4-4), nadat Kim Molenaar een strafworp had gemist en Amber Zomerdijk nog een prima redding verrichte. SEW had nog steeds geen moeite met het slordige spel van VZV, dat door domme fouten halverwege de eerste helft een 4-6 voorsprong wist te nemen. Lotte Prak scoorde voor de thuisploeg, waarna SEW een strafworp verzilverde: 5-7.

Een time-out van SEW-coach Arthur Langedijk gaf VZV ook meteen de gelegenheid om orde op zaken te stellen, wat goed uitpakte voor de thuisploeg. Esma Staal scoorde in de 20e minuut niet alleen twee fraaie treffers, maar het bracht ook de ommekeer in de wedstrijd. Djazzmin Trabelsi zette VZV met een listig lobje voor het eerst op voorsprong, waarna weer Esma Staal de 9-7 aantekende. VZV nam het heft verder in handen, al kreeg Dominique Koppe een tijdstraf van de prima en consequent fluitende arbiters Spetter & Spetter. In ondertal miste VZV een strafworp en miste een mooi lobje van Lotte Prak op een haar na het doel. Dominique Koppe scoorde in de laatste minuut voor de pauze nog twee fraaie treffers, maar de laatste treffer in de fluit was voor SEW. Ruststand 11-8.

Goed uit de startblokken
Na de pauze kwam de thuisploeg prima uit de startblokken. Door twee treffers van Djazzmin Trabelsi en Lisanne Kolken, die pas na rust in het team kwam, werd het 15-9. SEW zette nog een keer aan en dat leverde snel twee treffers op, maar Lisanne Kolken en Lotte Prak temperden de vreugde: 17-11. Aangemoedigd door het enthousiast meelevende publiek nam het team van Rolf Schulte steeds meer afstand van het moegestreden SEW, dat nog maar weinig weerstand kon bieden. Door treffers van Lotte Prak, Florance Kos, Kim Molenaar en Djazzminn Trabelsi en de weer bijzonder trefzeker Lisanne Kolken was de stand op tien minuten voor het einde 25-15.

VZV had de derby tegen SEW wederom duidelijk in hun voordeel beslist, al scoorde Britt Holster ook voor de gasten nog een paar keer. VZV scoorde zelfs drie keer doordat coach Arthur Langedijk zonder keepster trachtte het tij nog te kunnen keren, het verschil bleef tot het einde 10 doelpunten. Uitblinkster en topscorer van dit treffen was Lisanne Kolken, die alleen in de tweede helft meespeelde, maar wel de meeste treffers produceerde. Ze scoorde maar liefst negen keer. Einstand 31-21.

Doelpunten: Lisanne Kolken 9, Lotte Prak 6, Esma Staal 4, Kim Molenaar 3, Djazzmin Trabelsi 3, Dominique Koppe 2, Silvana Koppe 1, Florance Kos 1, Lisa Vlug 1, Maud Kruijer 1.
Zaterdag speelt JuRo Unirek/VZV de laatste wedstrijd van dit jaar uit tegen V&L uit Geleen. De bus van van Diepen voor supporters vertrekt om 14.45 uur vanaf Sportpark de Kogge.