Sport

Kale Takkenloop in teken van veranderend landschap

Advertentie:

De Kale Takkenloop vindt 5 januari 2020 weer plaats in en rondom het Dijkgatbos en Robbenoordbos in de Wieringermeer. De loop wordt mede mogelijk wordt gemaakt door Univé en dit keer georganiseerd door Lionsclub Wieringermeer e.o. Lid van deze club is Ben Tops, organisator van alle voorgaande edities. Hij draagt op deze manier het stokje over.

Deelnemers worden weer getrakteerd op een lekkere kom snert en roggebrood met spek en een consumptie, maar tevens op een mooie route met ook dit keer weer een speciaal thema. Na de wandeling kunnen zij kennis nemen van een vijftien minuten durende presentatie door Alexander Klaassen van Vattenfall (voorheen Nuon) over het aan te leggen windpark Wieringermeer. Wandelaars kunnen wandelend een bouwlocatie bezoeken in het Robbenoordbos, waar uitleg over de constructie wordt gegeven. Eventueel is die tocht ook met de huifkar mogelijk.

Ook valt al wandelend te zien wat de functie is van wintervoedselakkers langs akkerbouwpercelen, of hoe andere plannen rond het Robbenoordbos effect hebben op de natuur en leefbaarheid voor mens en dier. Er zijn routes van ongeveer 5, 10 en 20 kilometer.

Vrijwilligers
De leden van de Lionsclub worden geassisteerd door vele vrijwilligers, waaronder leden van de Soroptimisten. Iedereen zal het naar de zin te hebben. Starten kan tussen 09.30 en 11.00 uur vanaf de Snippenwei aan de Noorderdijkweg 23A te Wieringerwerf.

Meer informatie en inschrijven voor dit familie-event via www.sfeerwandeling.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button