Sport

Viertal Vido wint van Groen Geel

Voor Vido stond zaterdag 7 december de wedstrijd tegen Groen Geel uit Wormer op het programma. Na een week waarin Sinterklaas en twee zwarte pieten op de training langs waren geweest, moest nu de focus weer gelegd worden op de competitie. Helaas konden Vicky Zhu en Tristan Struik niet mee doen; zij waren geveld door de griep.

Door de uitvallers moesten Julia van der Meer, Floor Schellevis, Joost Gouwenberg en Emma Gouwenberg allemaal een hele wedstrijd spelen. De geelblauwen begonnen goed aan de wedstrijd en waren scherp en alert. Het was Joost Gouwenberg die het eerste doelpunt van de wedstrijd op zijn naam zette. De eerste helft ging gelijk op en er vielen kansen over en weer, maar het was Vido dat steeds de voorsprong pakte. Van 1-1 naar 1-2 en 1-3 weer naar 3-3 en uiteindelijk 4-4 bij rust.

Na rust was het Joost Gouwenberg die nog voor de voorsprong zorgde, maar in het derde kwart zakte Vido een beetje af en was het team minder alert, waardoor Groen Geel meer kansen kon creëren. Met nog tien minuten op de klok stond Groen Geel voor met 9-5. Tijdens de kleine rust in de tweede helft hingen de koppies al een beetje naar beneden, maar met een goede peptalk werd het laatste kwart ingegaan. Vido herpakte zich goed en was in het laatste gedeelte de betere partij en via Joost (2x) en Emma Gouwenberg werd de wedstrijd weer spannend 9-8.

Steeds feller
Vido ging steeds feller spelen en diverse onderscheppingen leidde tot mooie kansen. Ook de aangeef werd netjes neergezet en zo kon Joost Gouwenberg meerdere keren voor de korf in stelling gebracht worden. Met een sterk laatste gedeelte van de wedstrijd wist Vido de 9-5 om te zetten naar een prachtige 14-10 winst. De strafworpenserie werd met 6-6 gelijkgespeeld. De doelpunten in de wedstrijd werden gemaakt door Joost Gouwenberg 13x en Emma Gouwenberg. Bij de strafworpenserie werd door iedereen gescoord; Floor Schellevis 2x, Emma Gouwenberg 2x, Julia van der Meer 1x en Joost Gouwenberg 1x.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit uit Amsterdam om 10.00 uur op het programma. Na deze wedstrijd komen om 11.00 de F-pupillen weer in actie in een oefenwedstrijd tegen Apollo uit Heerhugowaard. Volop bedrijvigheid dus in de sporthal.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button