JeugdSport

EasySwim zwemlessen bij Aquacentrum Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Al jaren geeft Aquacentrum Den Helder op de traditionele manier de zwemlessen. Vanaf januari innoveert het Aquacentrum voor nog meer zwemplezier en behoren ook de EasySwim zwemplezierlessen tot het aanbod. Een zwemlesmethode waarbij het plezier en de betrokkenheid van het kind en het leren door ervaren centraal staan. Het gevolg: een optimaal leerproces, maximaal resultaat en vooral een leven lang zwemplezier!

Plezier heeft altijd een belangrijke rol gespeeld tijdens de zwemlessen van Aquacentrum Den Helder. Met de nieuwe methode kan het Aquacentrum dit optimaal tot uitvoering brengen. Kinderen hebben tijdens deze lessen veel plezier, zijn hoog betrokken, voelen zich veilig en kunnen helemaal zichzelf zijn en in hun eigen tempo ontwikkelen. Leren gaat haast vanzelf én de lesgevers geven met plezier en enthousiasme les.

Aquacentrum Den Helder heeft voor de zwemplezierlessen van EasySwim gekozen, omdat deze zwemles optimaal is afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren. Zowel motorisch als pedagogisch.

Vier pijlers
Kinderen starten direct in, voor hen, diep water. Dit sluit beter aan op de motorische ontwikkeling van jongeren en hun hoge bewegingsdrang. Voor een optimale veiligheid maakt Aquacentrum Den Helder gebruik van het EasySwim drijfpak. Hierin voelen kinderen zich direct veiliger én hebben ze de volledige bewegingsvrijheid. Ook wordt in groepjes gewerkt ten behoeve van een hoge intensiteit. Hierbij zijn de lesgevers in staat om ieder kind op zijn/haar eigen niveau te helpen.

De methode zet nadrukkelijk in op verbondenheid. Daarom zwemt het kind tijdens de zwemopleiding zoveel mogelijk bij dezelfde lesgever en in hetzelfde groepje. Daarbij geeft de lesgever veelal vanuit het water les. Als laatste is er tijdens de lessen veel aandacht voor een rijke leeromgeving. Door het aanbieden van betekenisvolle oefenstof worden kinderen geprikkeld en uitgedaagd om te ontdekken en te leren.

Wachttijden
In zwembad Het Heersdiep is er 1 ondiep badje, wat zorgt voor de beperking in het aantal kinderen dat kan starten met de traditionele zwemlessen. Omdat met EasySwim kinderen direct in diep water starten verwacht Aquacentrum Den Helder dat hiermee de wachttijden voor het zwemlessen flink zullen gaan afnemen.

Net als bij de traditionele zwemlessen, zwemt een kind ook met EasySwim af voor de enige echte officiële Nationale Zwemdiploma’s A, B en C die landelijk worden uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid. De EasySwim zwemlessen graag eens in de praktijk zien? Kom vanaf januari gerust een kijkje nemen bij het zwembad! Of kijk op https://acdh.nl/easyswim.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button