Cultuur/NatuurDen HelderPolitiekVideo

Het Vogelasiel kan met een tijdelijke verbouwing de winter door (video)

Advertentie:

Den Helder – Vogelasiel De Paddestoel in Den Helder krijgt een tijdelijke upgrade voor de komende winter en het broedseizoen. Wethouder Remco Duijnker gaf samen met Ben Reiff van het vogelasiel op 8 december het startsein voor de werkzaamheden.

Ben Reiff is blij dat met de werkzaamheden de toekomstige opvang van dieren in Den Heler is geregeld: “We zijn blij met deze tijdelijke voorziening. Het was de afgelopen jaren vrij lastig omdat je in drukke tijden verschillende diersoorten in hetzelfde hokje moest plaatsen met geïmproviseerde dunne wandjes ertussen.”

Er moet het nodige gebeuren om de dieren én medewerkers de winter door te krijgen. Momenteel verblijven de egels op de vergadertafel, overstroomt de opvang geregeld door een verouderde riolering en hebben de medewerkers geen kantine om pauze te houden.

Projectleider Nicolai Hak heeft de werkzaamheden gepland en overziet ook de bouw van het nieuwe opvangcentrum bij de Helderse Vallei. “De tijdelijke aanpassingen aan de oude faciliteiten zullen voor het einde van dit jaar al klaar zijn. Voor de nieuwbouw zijn de markeringen net gezet en dat moet het laatste kwartaal van volgend jaar opgeleverd zijn.”

Wethouder Remco Duijnker is blij dat de werkzaamheden in gang zijn gezet: “Den Helder is een diervriendelijke gemeente en dat willen we graag zo houden. We hebben een aantal jaren geleden afgesproken om het vogelasiel te behouden en eindelijk hebben we structureel budget vrij kunnen maken om het vogelasiel in een compleet nieuw gebouw te huisvesten.” Met de tijdelijke aanpassingen kan het asiel het uitzingen tot de verhuizing naar een splinternieuwe opvanglocatie bij de Helderse Vallei eind 2022.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button