Den Helder

In Memoriam: Marieke Dunselman (57)

Advertentie:
Marieke Dunselman
Marieke Dunselman, bekend van de gelijknamige bakkerij, is dinsdag 7 december op 57-jarige leeftijd overleden.

Door haar huwelijk met Peter Dunselman kwam zij al op jonge leeftijd in het familiebedrijf met de bekende slogan ‘lekker en vertrouwd sinds 1860’. Peter en Marieke begonnen 35 jaar terug in het bedrijf en namen in 1990 het stokje over van Piet en Riet Dunselman, de ouders van Peter. Onder hun leiding is het bedrijf verder gegroeid; er zijn nu ongeveer 65 mensen in dienst en vijf vestigingen in Den Helder en Julianadorp.

Op 3 september 2020 werd door vier generaties Dunselman de winkel aan de Beatrixstraat geopend. Op die nieuwe stek was zij vaak, zeker op zaterdag, te vinden. De aankleding van de winkel werd mede door haar schilderijen een plaatje en Marieke was aanwezig voor het bijbehorende praatje. Ze was maar wat trots op deze winkel met chocolaterie.

Schilderen
Het schilderen was al jaren haar passie en ze wist talentvol haar inspiratie op het witte doek te zetten. Een van haar schilderijen, met onze markante vuurtoren, werd het verpakkingsmateriaal voor een aantal producten. Toen ik eerder dit jaar de schilderijen van Bonaire zag in de winkel werd ik geraakt door de sfeer van het eiland, die zij zo treffend had weten te pakken. Bezoekers bij haar thuis kregen gelijk een rondleiding om de kunst te bezichtigen en enthousiast wist zij erover te vertellen.

Toen zij wist dat ze niet meer kon genezen, maakte ze misschien wel haar meest persoonlijke werk met de regenboog. Als boodschap voor haar naasten dat zij er is als de regenboog verschijnt, hoeveel kun je op voorhand je familie en vrienden al troosten… zij deed het.

Interesse
Zo creatief en kleurrijk haar werk was penseelde zij ook haar invulling in dit leven. Belangstelling voor kunst en cultuur, maar vooral de interesse in mensen. Ze was benieuwd naar wie op haar pad kwam en gastvrij voor vele mensen in haar omgeving. Daarbij mocht de humor niet ontbreken, dus er werd wat afgelachen als je Marieke in de buurt had. Een mensenmens ten voeten uit.

Voor al die vrienden, kennissen, klanten en zakenrelaties stond echter dat warme nest wat zij zelf had gecreëerd met stip op nummer één. Ze had hart voor allen en hart voor de zaak, maar het grootste deel werd gevuld met de liefde voor haar man, kinderen en kleinkinderen. Ze was trots op allen en vervuld van blijdschap met de komst van de twee kleinkinderen, een nieuwe generatie Dunselman.

Marieke blijft echter, ondanks haar heengaan, ook bij ons. De familie Dunselman presenteert met veel liefde de Marieke Dunselman Foundation. Een stichting die creativiteit, talent en ondernemerschap gaat verbinden en hierdoor kansen gaat bieden aan lokale kunstenaars, jonge vrouwelijke ondernemers en jonge mensen die door pech, handicap of achterstand in hun leven zijn getroffen.

Meer informatie op: https://www.mariekedunselmanfoundation.nl.

Toon meer

Jo Aggenbach

Jo is vrijwilliger verslaggever van Regio Noordkop. Ze schrijft verhalen voor de rubriek "Aan de wandel in de Noordkop", valt in als filmrecensent en schrijft nu en dan verhalen over leuke evenementen en activiteiten in de Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button