GR2022HK

LADA en Anders! gaan samen

Advertentie:

Hollands Kroon – Lokale partijen LADA en Anders! uit Hollands Kroon hebben besloten de krachten te bundelen. Zij zullen volgend jaar met één gezamenlijke lijst aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen. De huidige fractievoorzitters Henk van Gameren (LADA) en Dorien Sijbenga (Anders!) voeren de lijst aan. Een fusie ligt in de lijn der verwachtingen.

Anders! fractievoorzitter Dorien Sijbenga.

Zowel LADA als Anders! zitten nu met één zetel in de gemeenteraad en hebben gemerkt dat alles alleen doen niet altijd makkelijk is: “Je bent in de raad toch op zoek naar sparringspartners. Nu bespreken we ook al veel en eigenlijk vroegen wij onszelf af waarom we die samenwerking niet nog verder zouden doortrekken”, aldus Dorien Sijbenga, fractievoorzitter van Anders!. Daarbij komt dat volgens Sijbenga is gebleken dat de verkiezingsprogramma’s van beide partijen naadloos op elkaar aansluiten. Ook bij LADA bestond dit besef al langer: “De afgelopen 3,5 jaar hebben we in het dagelijks functioneren al veel contact gehad. We hebben gemerkt dat we inhoudelijk niet veel van elkaar verschillen. Daarom zijn er ook al vaker gesprekken geweest over een mogelijk samengaan”, aldus LADA fractievoorzitter Henk van Gameren.

De leden steunen het besluit
De chemie tussen de partijen is goed, zo laten beide fractievoorzitters weten. Niet onbelangrijk ook: Alle leden stemden unaniem in met de samenwerking. “Wij kunnen wel van alles willen natuurlijk, maar het is nog belangrijker dat de leden achter het besluit staan, dat is gelukkig zo. Er is niemand weggegaan of ontevreden geworden door de plannen”, zo laat Sijbenga weten. Vooralsnog is er enkel sprake van een gezamenlijke kieslijst. De juridische voorwaarden voor het nu nog regelen van een volledige fusie maken het gewoonweg te kort dag. Na de verkiezingen wordt dit geregeld. “We willen echt als één partij verder en dan hopelijk natuurlijk met ten minste het behoud van onze zetels, maar dat moet blijken”, aldus Sijbenga. Volgens Van Gameren is er al gesproken over de nieuwe naam, maar dit laat hij nog even in het midden. Zowel de namen LADA als Anders! zullen dan ook terug te vinden zijn op het stembiljet, dit keer boven dezelfde lijst.

LADA fractievoorzitter Henk van Gameren.
Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button