GR2022DH

Partij oprichter Roel Prins toch niet op de lijst bij Behoorlijk Bestuur: “Hamerslag begrijpt het niet”

Den Helder – Kort na de bekendmaking van de kieslijst van Behoorlijk Bestuur is er een afvaller: De oprichter van de partij, Roel Prins, heeft besloten om toch niet mee te doen aan de verkiezingen. Dat laat hij weten op het platform van Regio Noordkop. Als verklaring geeft hij aan van mening te zijn dat de partij nergens voor staat, omdat zij in zee gaan met oud-leden van de VVD en een samenwerking met GroenLinks niet uitsluiten.

“Roel Prins staat er niet op en komt er niet op”, aldus Roel Prins. “Terwille van verwachte stemmenwinst Fritzsches VVD spijtoptanten paaien is een motie van wantrouwen aan henzelf. De partij staat dus nergens voor.” Bernard Fritzsche is een voormalig wethouder van de Helderse VVD, die bij de komende verkiezingen voor Behoorlijk Bestuur op de lijst staat. Naast zijn opmerking over de VVD geeft Prins aan dat een samenwerking met GroenLinks in een coalitie, waarover Behoorlijk Bestuur fractievoorzitter Sylvia Hamerslag bij de bekendmaking van de kieslijst nog zei dat dit tot de mogelijkheden behoort, uit den boze is. “Dat begrijpt Hamerslag niet”, concludeert Prins.

Sylvia Hamerslag betreurt de gang van zaken rondom de kandidaatstelling van Prins: “Het is erg jammer dat Roel zo plotsklaps is gaan draaien. Alle contactmomenten zijn vanaf de zomer 2020 vanuit Roel zelf gekomen. Hij bood aan op de lijst te gaan staan”. Het voorval komt dan ook wel als een verrassing, zeker omdat Prins twee weken geleden zelf met een uitgebreid interview in het Noordhollands Dagblad stond, waarin hij zijn terugkeer in de politiek aankondigde. Daarin liet hij weten dat hij ook voor een andere partij had kunnen kiezen, maar dat hij gezien het verleden een emotionele band heeft met Behoorlijk Bestuur. Via de lokale politiek wilde hij de landelijke partijen aanspreken en duidelijk maken “dat wij van de Rutte-club af moeten.” Eerder liet hij weten dat “de grote schoonmaak alleen kan beginnen vanuit de lokalen” en dat hij van mening is dat D66 “oorlog voert tegen verlichte blanke westerlingen”.

Behoorlijk Bestuur is hervormd
Hoewel Hamerslag Prins’ onvrede met de grote landelijke partijen deelt, is zij van mening dat haar partij moet doorontwikkelen. De fractievoorzitter denkt dan ook dat het vertrek van Prins te maken heeft met de veranderingen die ‘zijn’ partij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt: “Hij schijnt nu moeite te hebben met het feit dat Behoorlijk Bestuur hervormd is naar een ander soort partij dan hij gewend is. Ik ben van mening dat ‘als je doet wat je deed dat je krijgt wat je kreeg’. Behoorlijk Bestuur staat aan de vooravond van groei, daar werken wij allen hard voor. We willen iets betekenen voor onze inwoners die zo teleurgesteld zijn in- en door de zittende politiek.” Of Prins zich toch zal aansluiten bij die andere partij is niet bekend. In zijn interview met de krant zei hij: “Als je je mond houdt, stem je in en ben je in feite medeplichtig.” Prins was niet bereikbaar voor commentaar.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

9 reacties

 1. Hamerslag is totaal ONGESCHIKT voor de politiek .Dat ziet Jules de Korte zelfs nog .Die loopt al jaren onzin uit te kramen.
  Lijkt wel een beetje op “aandacht geilheid” inhoudelijk heeft het niets om het lijf.
  Volgens mij worstelt ze met haar persoonlijkheid.

  1. het wijkplatform heeft ze ook al helemaal om zeep geholpen…..

   hopelijk een hoop stemmen ….. sarcasme…

 2. Prins schijnt in een interview te hebben gezegd dat Hamerslag en Van Esdonk uit ziin op een wethouderschap en dat hij ze daar niet geschikt voor acht. Dat zeg je alleen als je zelf ook hengelt naar zo’n goed gehonoreerd erebaantje. En als dat er niet in blijkt te zitten wegens meerdere mededingers, dan is dat een goede reden om gefrustreerd de partij te verlaten.
  Neemt niet weg dat Hamerslag inderdaad niet geschikt voor is het vervullen een wethouderszetel Maar dat geldt ook voor Prins zelf. En uiteindeiljk ook voor een deel van het huidige college. Sterker: ook een flink aantal raadsleden is niet geschikt voor zijn controlerende taak. In dat opzicht is het behelpen. Spijtig genoeg zullen verkiezingen en de invoer van vers bloed hier niets aan veranderen…. Dat heeft de geschiedenis wel geleerd.

 3. Prins (76 je) wil geen wethouderschap. Prins heeft niet gezegd dat van Esdonk geen wethouder kan zijn. Prins heeft gezegd dat Hamerslag haar plek als lijstaanvoerder moet opgeven. En ook dat Hamerslag, gezien haar solisme, geen leidersfunctie moet hebben. En Prins heeft gezegd dat hij onheus is bejegend.

 4. @Prins Ik vind dat je omschrijving van Hamerslag 100% klopt .Het is te bidden dat die weer snel van het politieke toneel verdwijnt. En liefst naar een plek hier ver vandaan zodat in onze stad geen verdere schade kan aanrichten met haar orakel.

 5. En Prins heeft Stijn Vos gemaild dat hij eens goed huiswerk moet doen alvorens een artikel te publiceren. Het spel van welles- nietes heeft met journalistiek niets van doen.
  Overigens is BB niet hervormd. Het is mij gebleken dat deze partij is vervormd.

  1. daarover zijn al vaker opmerkingen over gemaakt, lijkt alsof Stijn alles klakkeloos overneemt zonder ook maar enig onderzoek

   1. even ter info: stijn heeft roel de kans gegeven te reageren (het artikel kwam twee dagen na het 1e verzoek) maar roel negeerde dat. Dan is achteraf peeuwen iets te gemakkelijk.

 6. Ronald, missing the point. Stijn had huiswerk moeten doen. En zich niet verschuilen achter mij!
  Ik heb Stijn inmiddels informatie gestuurd. Kan hij veel mee doen. Vraag : wie is Olaf Tulen en waarom stuurt hij Hamerslag ?

Back to top button
%d bloggers liken dit: