Kop van Noord-HollandOverige

Boeren en tuinders pakken uit met kerst

Noordkop – Het is dit jaar de derde editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in coronatijden.

De voorgaande acties waren een groot succes. De boeren en tuinders zijn nog steeds gemotiveerd om Nederland mooier, beter en vrolijker te maken. Deze kerstactie is daar een mooi voorbeeld van, waarbij een aantal organisatoren zelfs al spreekt van een nieuwe traditie.

Boeren en tuinders in Noord-Holland en door heel Nederland organiseren in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte boerderijroutes en verlichte trekker optochten, tot biggen knuffelen en winterlichtwandelingen. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in de decembermaand. Ook in de eerste weken van januari zijn er nog meerdere activiteiten.

Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord: “Boeren en tuinders gaan natuurlijk door een zware tijd. Toch proberen we er het beste van te maken. En willen we ons steentje bijdragen in Nederland. De sfeer is namelijk nog steeds somber. Op het platteland. Maar ook op vele andere plekken, nu alles steeds duurder wordt. Wij willen daarom de mensen in Nederland opvrolijken. Met onze acties willen wij letterlijk en figuurlijk voor een lichtpuntje zorgen” .

Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl zie je in één oogopslag waar welke activiteiten georganiseerd worden en kun je je eenvoudig aanmelden.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button