Den HelderPolitiek

Geïntimideerd raadslid Den Helder wil geen vervolgonderzoek

Advertentie:

Den Helder – Het Helderse raadslid dat in het onderzoek van de NOS had aangegeven geïntimideerd te zijn door een lid van het college B&W wil geen vervolgstappen. Dit laat burgemeester Jan de Boer weten aan het Noordhollands Dagblad. De gemeente laat de zaak rusten.

Volgens de burgemeester was het raadslid in kwestie zelf niet blij met de negatieve aandacht voor Den Helder als gevolg van de enquête van de NOS. Er zijn gesprekken geweest met het raadslid, die gaf aan het hierbij te willen laten. De gemeente doet geen uitspraken over de vorm van het contact of over welke personen het gaat. Burgemeester Jan de Boer: “Elke vorm van bedreiging en of intimidatie door en tegen politieke ambtsdragers keur ik af. Er is besloten om met de nieuwe gemeenteraad een bijeenkomst voor te bereiden over weerbaarheid in het openbaar bestuur. Ik zal mij hard blijven maken voor een veilig politiek klimaat.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

3 reacties

  1. Nederland blijkt nu vol te zitten met watjes die klachten hebben. Zelf rechtstreeks aanpakken zoals het hoort.

Wellicht ook interessant

Back to top button