Den Helder

Gemeente zoekt concrete ‘business case’ voor invulling brugwachtershuisje

Den Helder – De gemeente Den Helder is op zoek naar een organisatie of bedrijf met een bedrijfsplan voor het brugwachtershuisje aan het Ankerpark. Na eerdere participatieronden is het nu tijd voor het bepalen van de concrete invulling: De gemeente wil het liefst iets met maatschappelijke waarde en er wordt uitgegaan van een huurcontract van tien jaar.

Om te besluiten wie het huisje straks mag gaan gebruiken is een adviescommissie samengesteld. Uiteindelijk besluit het college. In de adviescommissie zitten vertegenwoordigers van de gemeente Den Helder, de gemeentelijke adviescommissie Omgevingskwaliteit, Stichting Brugwachtershuisjes en de Helderse Historische Vereniging: “We zoeken een maatschappelijke, culturele, kunstzinnige, commerciële en/of andere functie met betekenis voor de stad en de buurt, die bijdraagt aan relatie tussen stad en haven”, zo valt te lezen op ingesprek.denhelder.nl.

Op die website kunnen tot en met 8 januari 2023 voorstellen worden ingediend. De gemeente vraagt om een beknopt bedrijfsplan waarin staat wat de functie wordt, waarom hiervoor wordt gekozen en wat de maatschappelijk waarde is. Daarnaast moet er een financieel overzicht worden aangeleverd, inclusief een indicatie van de huur die betaald kan worden aan de gemeente. De bestemming wonen is uitgesloten vanwege de omliggende bedrijven. De verwachting is dat het college in februari volgend jaar de gebruiker kan selecteren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Goed plan , wat er straks na de veiling overblijft van de collectie past er makkelijk in

Back to top button
%d bloggers liken dit: