Jeugd

Voorleesdagen bij KopGroep Bibliotheken

Advertentie:

Den Helder – Het is tien dagen lang voorleesfeest in Nederland. Van 22 januari tot en met 1 februari staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. KopGroep Bibliotheken programmeert diverse activiteiten voor peuters en kleuters rond het bekroonde prentenboek ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar.

De Voorleesdagen gaan woensdagmorgen 22 januari van start met een voorleesontbijt in School 7. De burgemeester leest daar voor aan de kinderen van Kindcentrum WereldwijZ. Woensdagmiddag wordt ‘Moppereend’ ook voorgelezen in de bibliotheken van Julianadorp, Nieuw Den Helder en in School 7. Dat gebeurt met hulp van het vertelkastje. De aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het voorlezen gaan de kinderen knutselen.

Wapperkids
De Wapperkids geven maandagmiddag 27 januari in School 7 een interactieve voorleesvoorstelling voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze voorstelling met gebaren en liedjes is opgebouwd rond het bekroonde prentenboek. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaartjes kosten € 2,50 en zijn verkrijgbaar via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk. Zo worden kleintjes grote lezers. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is helemaal gratis. Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje van Moppereend cadeau. Zolang de voorraad strekt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button