Zeemacht

Zeemacht 2 stunt in bekertoernooi

Den Helder – Beide damesteams van Zeemacht zaalvoetbal moesten woensdagavond aan de bak in het KNVB zaalvoetbal bekertoernooi. Het eerste team van Zeemacht nam het in Haarlem op tegen Zaalvoetbal Onze Gezellen vr1. Het was een echte bekerwedstrijd, waarbij het vaak zo is dat niet altijd het best spelende team uiteindelijk ook met de winst naar huis gaat.

Hoofdcoach Dick van Stralen had zijn team goed voorbereid en de dames wisten wat hun te wachten stond. Het spel ging over en weer, waarbij gezegd moet worden dat het bezoekende team, Zeemacht, de beste kansen had. Echter het was Onze Gezellen dat op voorsprong kwam. Zeemacht liet zien dat ze niet van plan waren het er zomaar bij te laten zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een aantal gemiste en niet perfect uitgespeelde kansen was de verlossing daar en de 1-1 stond op het scorebord. In de resterende tijd werd gezocht naar het winnende doelpunt, maar de scheidsrechter floot af en wat restte waren penalty’s.

De speelsters namen hun verantwoordelijkheid, maar ook in deze reeks ging het gelijk op. Na zes penalty’s was de stand nog steeds gelijk. Uiteindelijk was het Onze Gezellen vr1 die aan het langste eind trok. Een gemiste penalty van Zeemacht zorgde ervoor dat de dames uit Den Helder uit het bekertoernooi liggen. De focus ligt nu volledig op de competitie, waar ze tweede staan achter Team Alkmaar/Sportstars vr3.

Team 2
Dat team, Team Alkmaar/Sportstars vr3, was woensdagavond in sporthal De Brug in Den Helder de tegenstander van MSV Zeemacht vr2, ook voor de beker. In de competitie hebben deze teams elkaar reeds eerder ontmoet, waarbij het team uit Alkmaar er met de winst vandoor ging. Het was een wedstrijd tussen de nummer 1 en nummer 11 uit de competitie. Beide teams kwamen goed voorbereid het veld op. De eerste minuten was het aftasten, waarbij het initiatief toch wel meer bij de nummer 1 uit de competitie lag. Zeemacht stond echter wel verdedigend goed en de dames hielden zich aan de afspraken die vooraf waren gemaakt. Toch was het Sportstars die in de eerste helft op voorsprong kwam. Er werd een lange bal naar voren gegeven, de bal werd goed aangenomen en de afronding was goed, 0-1.

De dames van het thuisteam lieten het er niet bij zitten en bleven doen wat afgesproken was. Op een assist van Melanie werd Demi bereikt. Zij passeerde de keepster van Sportstars en de stand werd in de eerste helft weer gelijk getrokken, 1-1. Het was een echte wedstrijd waarbij er twee teams waren die deze avond niet voor elkaar onder deden. Er waren kansen over en weer, waarbij gezegd moet worden dat beide keepsters een goede wedstrijd speelden. Doordat een overtreding gemaakt werd door Zeemacht kon Sportstars aanleggen voor een vrije trap. De keepster van Zeemacht, Marie, werd geblokt door een speelster van Sportstars, waardoor het voor haar onmogelijk was de vrije trap tegen te houden. Hierdoor stond het bij rust 1-2.

Kansen over en weer
Na een korte rustperiode begon de tweede helft. Bij Zeemacht was de organisatie een korte tijd even weg, waardoor de tegenstanders soms gevaarlijk dichtbij kwamen om de score uit te breiden. Het thuisteam herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ook in de tweede helft waren er kansen voor beide teams. Vier minuten voor tijd was het Monica die op aangeven van Melanie Vaalt voor de gelijkmaker zorgde, 2-2. Kort hiervoor stond ze alleen voor de keeper, maar toen was het de keeper die de bal tegenhield. Beide teams wilden niet meer het risico lopen om in de laatste paar minuten tegen een doelpunt aan te lopen en zo de wedstrijd te verliezen.

Het was tijd en het nemen van penalty’s was een feit. Voor Zeemacht waren het Monica, Melanie en Liza die de verantwoordelijkheid namen. Alledrie wisten ze te scoren en doordat Marie een penalty van Sportstars wist te pareren heeft het tweede team van MSV Zeemacht voor een heuse stunt gezorgd in het bekertoernooi. De koploper uit de competitie, Team Alkmaar/Sportstars vr3, is klaar in het bekertoernooi en kan zich richten op de competitie.

Vrijdag 10 januari is het Ladiesnight in sporthal De Brug. De Zeemacht damesselectie komt in actie. Dames 1 speelt om 20.10 uur tegen Wognum Nicols vr1. Hierna neemt het tweede team het op tegen Sporting S vr1, deze wedstrijd begint om 21.05 uur. Iedereen is van harte welkom om beide teams aan te moedigen.