Den HelderJeugd

Den Helder sleept zich weer groen

Den Helder – Net als voorgaande jaren werd zaterdag vanuit de gemeente Den Helder de actie “sleep je groen” georganiseerd. Geen slingerende bomen door de stad, maar bomen die tot compost worden verwerkt en kinderen tot 15 jaar die een leuk zakcentje kunnen verdienen! Dit jaar kregen de kinderen 50 cent per boom en voor de fanatieke inzamelaars was er dus een mooi bedrag bij elkaar te slepen.

Tjidde, Jinne en Bram hebben fanatiek bomen ingezameld in Nieuw Den Helder (DHfoto)

Voorgaande jaren kregen de kinderen 20 cent en een lootje per boom. Dat is dit jaar dus anders, 50 cent voor je boom en geen kans op een grotere prijs. Wel worden dit jaar inzamelkampioenen gehuldigd per wijk en niet meer voor de hele gemeente. De inzamelkampioenen worden half januari bekend gemaakt, wethouder Peter de Vrij komt persoonlijk de prijzen naar de inzamelkampioenen brengen.

Nieuw Den Helder
Rond 11.00 uur vertelde een medewerker van de HVC, bij het parkeerterrein bij FC Den Helder, dat ze eerder op de dag in Huisduinen stonden (van 08.00 tot 09.45 uur) en daar werden die ochtend zo’n tachtig bomen ingeleverd. Rond de verzamelplaats bij de voetbalclub denken ze dit jaar ruim vierhonderd bomen op te halen. Opvallend dit jaar is dat er weinige losse aanloop van kinderen is, maar er vooral een paar hele fanatieke verzamelaars zijn in de wijk.

Tjidde, Jinne en Bram hadden de hulp ingeroepen van de vader van Bram. Die mocht een aantal keer met de aanhanger rijden om de ongeveer vijftig ingezamelde bomen te brengen. Sommige hadden in de week nog veel meer bomen opgehaald en gelukkig waren de mannen van de HVC niet te beroerd om daar even heen te rijden want tja, als je 150 bomen  of meer hebt ingezameld is dat wel wat makkelijker.

Baljuwstraat
Bij het inzamelpunt aan de Baljuwstraat kwam Dahno van 8 jaar oud. Hij zamelde vier bomen in en was daar bijna bij uitgegleden. De wagen was wat later en het begon net te regenen. Dahno was er klaar mee en sleepte zijn bomen naar andere kinderen die stonden te wachten en gaf ze aan hun. Dat werd natuurlijk wel gewaardeerd door de andere slepers!

De hele zaterdag kunnen nog op verschillen de punten in de gemeente Den Helder bomen ingeleverd worden. Inzamellocaties en tijden zijn in dit artikel van Regio Noordkop te vinden.

Mooi om zelf even op de knop van die grote vrachtwagen te mogen drukken (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button