Noord-Holland

Geen enkele gemeente in de Noordkop heeft al voldoende stembureauleden

Regio – Met nog iets meer dan twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen, moeten alle gemeenten in de Noordkop nog op zoek naar leden die de stembureaus bemannen. Dat blijkt uit een inventarisatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Normaal gesproken zitten er op elk stembureau minimaal drie leden. Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart moet een extra lid aanwezig zijn om de coronamaatregelen te handhaven. Deze persoon moet onder meer controleren of er niet te veel mensen tegelijkertijd in het stembureau zijn en of de kiezers wel voldoende afstand houden.

Daar komt bij dat een beperkt aantal stembureaus de twee dagen voor de verkiezingen al zijn geopend om de toestroom van mensen te spreiden. Deze dagen zijn vooral bedoeld voor kwetsbare mensen. Het ministerie is eind vorig jaar een campagne gestart om leden voor stembureaus te werven. Ambtenaren worden ook opgeroepen zich aan te melden.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button