Hollands Kroon

Prijzen per oppervlakte voor verkoop grond in 2021 afgesproken

Noordkop – Ieder jaar stelt het college van burgemeester en wethouders de afspraken voor nieuwe prijzen per oppervlakte van grond vast. Zo ook voor het komende jaar. De prijzen zijn afhankelijk van de functie waarvoor een bepaald stuk grond wordt verkocht. Deze functies worden in de grondprijzenbrief uitgelegd. De prijzen kunt u bekijken in de Grondprijzenbrief

De regel is dat een prijs passend bij de markt wordt bepaald, zodat de gemeente een goede marktprijs ontvangt. Dit zorgt ervoor dat de koper van de grond de prijs betaalt die normaal is in de markt. Het hangt af van de functie welke prijs per vierkante meter wordt gebruikt.

Te controleren afspraken
Door elk jaar afspraken te maken vertelt het college aan de raad en andere partijen op een te controleren manier over de marktontwikkelingen en het grondprijsbeleid. Binnen deze afspraken vinden de prijsonderhandelingen plaats.

Voor sommige gevallen kiezen wij voor maatwerk en wordt er afgeweken van de afspraken en/of prijzen. Bijvoorbeeld als een ontwikkeling niet gemaakt kan worden binnen de voorwaarden, maar wel een pluspunt is voor de gemeente. Dit is altijd een besluit van het college, die hierover in de tussentijd en achteraf uitleg geeft aan de gemeenteraad.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button