Ingezonden

Eerste Hulp Bij Dierenongelukjes

Advertentie:

Wie huisdieren heeft, weet dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Minoes heeft een stevig robbertje gevochten met de kat van de buren en heeft een lelijke wond opgelopen. Bello dacht een vlieg op te eten, maar het bleek een wesp te zijn. Nijntje heeft te lang in de ren in de zon gezeten en is oververhit geraakt. Het zijn maar enkele voorbeelden van situaties die in het leven van iedere huisdiereigenaar kunnen voorkomen. Als er iets met je huisdier is, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met je dierenarts. Maar sommige situaties vereisen direct actie.

Stel een EHBO-koffer voor je huisdier samen

Een goede tip: zorg dat je het telefoonnummer van je dierenarts en de dierenambulance in je telefoon hebt staan. Zo verlies je geen kostbare tijd met het zoeken naar het juiste nummer als er iets met je dier gebeurt. De dierenarts geeft je advies over wat je het beste kunt doen, maar blijf in ieder geval rustig en denk om je eigen veiligheid. Als je huisdier gewond is, heeft hij pijn en is hij bang. Daardoor kan je normaal gesproken lieve huistijger ineens naar je uithalen of probeert je trouwe viervoeter je te bijten. Het is handig als je een EHBO-koffer voor dieren in huis hebt, waar je onder andere steriele gaasjes, jodium en steriel water in bewaard. Mocht de dierenarts je adviseren om iets aan een wond te doen voordat je naar de praktijk gaat, dan heb je alles bij de hand.

Volg een EHBO-cursus voor dieren

Wil je precies weten wat je moet doen als er iets met je huisdier gebeurt? Kijk dan of er bij jou in de buurt een EHBO-cursus voor dieren wordt gegeven, of dat er een cursus is die je thuis kunt volgen. Ook zijn er vele boeken verkrijgbaar die je tips geven over hoe te handelen bij veelvoorkomende ongelukjes bij dieren. Heb je de smaak te pakken en wil je met dieren gaan werken? Dan is een dieren opleiding iets voor jou. Er zijn diverse opleidingen die je kunt volgen, van een opleiding tot paraveterinair dierenartsassistent tot medewerker dierverzorging.

Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn ook dingen die je kunt doen om ongelukjes te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen planten in huis haalt die giftig zijn voor je kat, berg schoonmaakmiddelen altijd op in een afgesloten kast en laat je huisdieren niet in de keuken rondlopen als je pannen op het vuur hebt staan. Wat dat betreft zijn huisdieren net kinderen, nieuwsgierig en zich niet bewust van het gevaar.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button