Hollands KroonKop van Noord-Holland

Hollands Kroon leidt coronacijfers, met dertien besmettingen

Advertentie:

Hollands Kroon – Een kleine coronaopleving in Hollands Kroon maakt dat de gemeente bovenaan de ranglijst met besmettingscijfers het nieuwe jaar ingaat. Er lijkt weinig reden tot zorg: Het gaat om slechts dertien vastgestelde besmettingen. Dat zijn echter landelijk gezien wel de meeste coronagevallen per 100.000 inwoners.

Het aantal mensen dat in Nederland positief wordt getest op corona blijft dalen. Na de feestdagen en de jaarwisseling lijkt een kleine opleving te zien, maar het RIVM schat in dat het effect van het virus op de maatschappij de komende tijd laag blijft. Op 6 januari waren er in Nederland ongeveer 800 besmettingen. Ongeveer 900 ziekenhuisbedden worden bezet door patiënten met corona.

Dertien daarvan werden vastgesteld in Hollands Kroon. Daarmee staat de gemeente op de zevende plek wat betreft absolute aantallen, vlak onder steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Voor een kleine gemeente zijn er dus relatief veel besmettingen. Dat maakt dat Hollands Kroon in het lijstje besmettingen per 100.000 inwoners helemaal bovenaan staat. Schagen staat met acht besmettingen op een achtste plek in dat lijstje. Texel en Den Helder rapporteerden op de meest recente peildatum respectievelijk één en vier besmettingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button