Hollands KroonJeugd

Hollands Kroonse Uitdaging treft weer driemaal doel

Hollands Kroon – Kernbeheer Hollands Kroon bood via de Hollands Kroonse Uitdaging vorig jaar twee onverwoestbare gele metalen doelen aan. Meester Tom van Kinderopvang Hollands Kroon zag het en reageerde snel. Waar hij als doelwachter van DWOW normaal gesproken de ballen tegen dient te houden, tikte hij deze kans voor open doel in.

De doelen komen goed van pas bij de Sport- en Zwem buitenschoolse opvang (BSO) in Wieringerwerf. Ze werden door de gemeente afgeleverd en door het team van de kinderopvang in beton verankerd. Er wordt al veel gebruik van gemaakt, zoals op de foto te zien is.

Bollen Welkoop naar kinderopvang
Welkoop Wieringerwerf bood twee pallets met bloembollen aan. Deze konden niet meer verkocht worden, maar kunnen nog prima geplant worden. Op dit aanbod kwamen veel reacties. Uit dit aanbod koos Welkoop de snelste reactie. Die was van Kinderopvang Hollands Kroon. Samen met de kinderen gaan ze de bollen planten bij de locatie in Hippolytushoef.

Kwekerij Siem Munster lid van de Club van 100
Kwekerij Siem Munster, ook bekend als Munster Flowers, is toegetreden tot de Club van 100 van de Hollands Kroonse Uitdaging. Hiermee steunt dit bedrijf het werk van de Uitdaging aan de maatschappelijke leefomgeving van Hollands Kroon. Mede hierdoor kan de organisatie doorgaan met het helpen realiseren van hulpvragen van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen uit Hollands Kroon. De Hollands Kroonse Uitdaging is een onafhankelijke stichting die voor haar bestaan afhankelijk is van financiële steun van betrokken partners.

Bloembollen
Kwekerij Siem Munster is een agrarisch bedrijf dat zijn sporen heeft verdiend in de teelt van tulpen. Het bedrijf is gevestigd in Slootdorp, in de Wieringermeer, direct langs de snelweg A7. Met een team van medewerkers dat, afhankelijk van het seizoen in aantal varieert, zorgen zij ervoor dat ze jaarlijks zo’n acht miljoen tulpen af kunnen leveren. Naast de bloemen telen zij circa vijentwintig hectare bollen op het land, deels om in eigen kas tot tulp te kweken en deels voor de verkoop aan derden.

kruidenrijke akkerranden
Maar er is meer naast de tulpenkwekerij. Op het land worden aardappelen, uien, tarwe en graszaad geteeld. Daarnaast hebben zij vogelvoedselakkers, wintervoedselakkers en kruidenrijke akkerranden ingezaaid om vogel- en biodiversiteit te bevorderen. Ook worden er excursies op het bedrijf verzorgd, is er een camperplaats en zijn er meerdere vergaderruimtes beschikbaar voor het bedrijfsleven.

Siem gaat op zijn beurt nu weer zoeken naar een ander lid. Ook interesse om lid te worden van de uitdagendste club van Hollands Kroon? Kijk dan op: Hollandskroonseuitdaging.nl/club-van-100

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button