Den HelderHollands KroonSchagenTexel
Net nieuw:

Storm raast over de regio (updates)

Advertentie:

Regio Noordkop – De storm is begonnen. Op Texel werd zondagochtend rond half tien al windkracht 9 gemeten en later ook windkracht 10. Vanmiddag zwelt de storm verder aan en groeit Ciara uit tot een zware storm met kans op zeer zware windstoten tot 130 km/uur. Dat meldt WeerOnline.nl. Het KNMI liet rond 14.00 uur weten dat de storm zwaarder is dan verwacht en dat inmiddels ook windkracht 11 is gemeten op de Noordzee.

Vooral tijdens de passage van een buienlijn kan de wind vanavond ongenadig hard uithalen. Tot diep in het binnenland is kans op zeer zware windstoten van 130 km/uur. Lokaal pakken de windstoten nog wat zwaarder uit. Deze rukwinden komen bovenop de (zware) storm. In de kustgebieden is niet alleen tijdens de buienlijn, maar ook daarvoor al grote kans op stormschade door zeer zware windstoten. Na de passage van de buienlijn luwt de storm direct. Het waait dan nog wel stormachtig, met windkracht 8.

De NS heeft voor zondagmiddag de dienstregeling aangepast. Tussen 14.00 en 23.00 uur rijden er uit voorzorg minder treinen tussen Den Helder en Zaandam. Houd daarom rekening met een extra overstap te Alkmaar en eventueel een langere reisduur.

Update 11.00
Vanwege de storm is de Buik en Baby Bazaar in Hotel Den Helder afgelast.

Update 11.40
De veerdienst tussen Den Helder en Texel is vanaf 12.00 uur tijdelijk gestremd. “Gezien de weersverwachting zal de stremming vermoedelijk geruime tijd aanhouden”, aldus de Teso. Om 19.30 uur is de dienst weer hervat.

Updates
De eerste meldingen van stormschade kwamen in Den Helder vanaf de Koperslagersweg (dak van bedrijfsverzamelgebouw). “De noordkant ligt er helemaal af”, laat de beheerder van het gebouw weten aan NH Nieuws. Ook schade aan het Pieter Mulderplantsoen, waar een zonnepaneel van het dak van een woning waaide en bij de buurman in de tuin belandde.

Carnavalsvereniging De Krabbetukkers maakte gebruik van de weersomstandigheden om via Facebook hun volgers nog maar eens te wijzen op de toepasselijke bijnaam van Den Helder in deze carnavalsperiode: Waaienburg. “WELKOM. IN. WAAIENBURG. De carnavalshoofdstad van boven de rivieren”, aldus de Krabbetukkers.

New York Pizza in Den Helder liet via social media weten dat de bezorging vanwege de storm mogelijk wat langer gaat duren. Later op de middag werd besloten zondag helemaal niet meer te bezorgen.

Bert de Groot plaatste op Facebook een foto van het dak van Huis ter Duin (Bremstraat Den Helder) dat ook niet volledig bestand bleek tegen de wind. En in de Fazantenstraat werd een schutting omvergeblazen. Ook op de parkeerplaats van de Lidl in Julianadorp hielden niet alle bomen het vol, met als gevolg wat schade aan de hier geparkeerde auto.

Op Kooypunt werd zelfs een trailer van de firma Beers omvergeblazen, meldt mediapartner Den Helder Actueel.

Vrachtwagen
Op de Nieuwesluizerweg vlak buiten Slootdorp is een Poolse vrachtwagen gecrasht. De vrachtwagen ligt op zijn kant in een aardappelveld en de cabine is volledig vernield, Bestuurder is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De wagen is letterlijk door de wind weggeblazen en heeft een lantaarnpaal uit de grond gereden. De berger laat de auto liggen, het is te gevaarlijk.

Heeft u foto’s of videobeelden van de storm(schade) in de Regio Noordkop? Stuur ze dan naar nieuws@regionoordkop.nl zodat we ze kunnen gebruiken in de verslaggeving over de storm.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button