Hollands Kroon

Provincie wint rechtszaak over aanleg glasvezel Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – De garantstelling die de provincie Noord-Holland wil verstrekken om de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon mogelijk te maken mag worden verleend. De rechtszaak, die door FiberNH was aangespannen om deze garantstelling tegen te houden, is door de provincie gewonnen. Hiermee is de financiering van de aanleg van het volledige glasvezelnetwerk in Hollands Kroon weer een stap dichterbij.

De uitspraak van de rechter is wederom een overwinning voor de provincie. Vorig jaar werd FiberNH door de Commissie voor Bezwaar en Beroep ook al in het ongelijk gesteld. Met deze rechterlijke uitspraak wordt het oordeel van de commissie van de provincie Noord-Holland bevestigd. Na de wettelijke bezwaarperiode van zes weken wordt het oordeel definitief.

Het geschil draait om de vraag of de provincie de financiële garantstelling in 2018 aan de Coöperatie Breedband Hollands Kroon en Kabeltex had mogen verlenen. De coöperatie werkt al sinds 2014 aan de realisatie van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon. Na talloze onderhandelingen met marktpartijen werd duidelijk dat de aanleg in het buitengebied extreem duur is en voor commerciële partijen daarom niet interessant. Met de garantstelling is het project financieel haalbaar. Kabeltex, de internetprovider van Texel, was als enige commerciële partij bereid om financieel risico te nemen en het netwerk aan te leggen.

Inmiddels is met Kabeltex het buitengebied van Breezand, Anna Paulowna en delen van Wieringerwaard aangesloten op glasvezel en kunnen na de uitvoering van de rechtspraak de overige gebieden worden ingepland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button