Den HelderJeugdSport

Pupillen De Hofstee schooldamkampioen Noord-Holland

Julianadorp – In een bomvolle aula van het Huygens College in Heerhugowaard werd zaterdag het schooldamkampioenschap van Noord-Holland gespeeld in twee categorieën: welpen (t/m groep 6) en pupillen (groep 7/8). De beste teams hadden zich via een lokaal kampioenschap geplaatst voor dit evenement.

In de categorie Welpen waren een paar teams zeer aan elkaar gewaagd, maar werd na een lange en intense dag dammen de Pater Jan Smit school uit Heerhugowaard kampioen, De Cirkel uit Amstelveen werd knap tweede en De Rank uit Julianadorp nam trots de derde plek in. De welpen van de Hofstee waren op dit toernooi nog niet in staat het podium te bereiken, maar hebben laten zien dat ze de komende jaren een geduchte concurrent zullen worden.

Hofstee kampioen
Bij de pupillen was het een ware titanenstrijd. Lange tijd bleef het erg spannend welk team het kampioenschap op zijn naam mocht schrijven. Vooral het team van de Hofstee was indrukwekkend sterk en speelde op hoog niveau. In een soort finale tegen de uiteindelijk nummer twee, De Cirkel uit Amstelveen, werd door de Hofstee het definitieve gat geslagen en konden Jaron, Lucas, Justin, Vincent en Anthony het podium beklimmen en glunderend van trots de beker in ontvangst nemen.

De Pater Jan Smit school uit Heerhugowaard werd derde. Nu zullen ze in april in de Halve Finale van Nederland de volgende stap moeten zetten richting het Nederlands Kampioenschap en misschien zelfs het Europees Kampioenschap. De Rank heeft zich ook geplaatst voor de halve finales.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button