Sport

VZV verslaat Brixen opnieuw

‘t Veld – VZV mag zich opmaken voor een nieuwe Europese ontmoeting. De handbalsters uit ‘t Veld maakten het karwei tegen de Italiaanse tegenstander Brixen zaterdagavond af: 20-26. Daardoor gaan de Noord-Hollanders door naar de kwartfinale van de Challenge Cup.

Vorige week wist de ploeg van coach Rolf Schulte de heenwedstrijd in ‘t Veld al met 29-24 te winnen. De Veldtemers konden zodoende vol vertrouwen afreizen naar de nummer een van de Italiaanse vrouwencompetitie. Het leidde tot een sterk begin van VZV, dat binnen luttele minuten al een 1-5 voorsprong te pakken had. De Italianen rechtten hun rug en kwamen terug tot 6-6, waarna de ploegen gingen rusten met een stand van 7-9.

Het team van Schulte liep uit naar 8-12, maar zag Brixen via 12-15 opnieuw naast zich komen: 16-16. Op dat moment maakte VZV echter drie doelpunten op rij (16-19), waardoor het definitieve gat geslagen bleek. De Italianen wisten nog maar vier keer te scoren, terwijl de équipe uit Noord-Holland nog zeven maal het net wist te vinden. Na zestig minuten stond er zodoende een uitslag van 20-26 op het scorebord, wat – met de overwinning van vorige week al op zak – ruim voldoende was om het Europese avontuur te verlengen.

De kwartfinales van de Challenge Cup worden gespeeld op 28/29 februari en 7/8 maart.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button