Hollands Kroon

Breezand schoonste winkelgebied van Hollands Kroon

Hollands Kroon – De verkiezingen van het schoonste winkelgebied van Nederland 2020 zijn geweest en ook Hollands Kroon heeft weer meegedaan. Met een 7.2 voor de schoonbeleving van winkeliers en winkelend publiek is het resultaat beter dan vorig jaar.

Het winkelgebied van Wieringerwerf is met een vol punt gestegen van 6.1 naar 7.1. Daarentegen is de beleving in Middenmeer gedaald tot 6.7 en dit winkelgebied scoort hiermee als enige binnen Hollands Kroon onder het landelijk gemiddelde.

Beleving
Naast de enquête over de beleving van schoon is er ook gemeten volgens de CROW-norm. Afvalbakken, bestrating, onkruid, de hoeveelheid zwerfvuil et cetera zijn gemeten volgens deze systematiek. Een mindere beleving gaat niet altijd samen met een lage CROW-score. Zo scoorde winkelgebied Anna Paulowna op het gebied van fijn zwerfafval onder het landelijk gemiddelde, terwijl de beleving gelijk is aan het landelijk gemiddelde.

De resultaten laten zien dat Breezand het beste scoorde met een 7.5 en Middenmeer het laagst met een 6.7. Ook is Wieringerwerf met 16.4% gestegen ten opzichte van vorig jaar en Anna Paulowna is gedaald met 4.1%.

Meer informatie en andere regio’s via https://nederlandschoon.databank.nl/dashboard/.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button