Hockeyheren Hermes onderuit bij start zaalcompetitie

Den Helder – Hermes is de zaalhockeycompetitie gestart met tegenvallende resultaten. Van AMVJ uit Amstelveen werd met 4-3 verloren, later tegen Bennebroek ging het nog harder onderuit: het werd 11-3.

Afgelopen weekend is de zaalhockey competitie begonnen. In tegenstelling tot elf spelers bij veldhockey, bestaat een zaalteam uit zes spelers. In de zaal worden steeds twee wedstrijden gespeeld van twee keer twintig minuten, waarbij elk team een scheidsrechter levert.

Aanvankelijk zouden de herenteams van Hermes dit seizoen niet vertegenwoordigd zijn in de zaalcompetitie, maar uiteindelijk is er op de valreep een team samengesteld van Heren 1 en Heren onder 25 spelers. De mannen zijn afgereisd naar Bennebroek om daar te spelen tegen AMJV H12 en Bennebroek H3. Door een tekort aan spelers van Hermes moest er halsoverkop ter plaatse nog een scheidsrechter geregeld worden voor beide wedstrijden.

Verrassing
In de eerste wedstrijd tegen AMJV werden twee aanvallen op Hermes afgewend, waarna de derde aanval wél resulteerde in een tegen doelpunt. Na twee gemiste strafcorners tegen, kwam Hermes op gelijke hoogte door de 1-1 te scoren. Vlak voor rust maakte AMJV de 2-1.

Na rust kreeg Hermes een strafcorner waardoor het doelpuntkanon van Heren 1, Theun Meester, de 2-2 binnen kon slaan. Er werd vervolgens een strafcorner op miraculeuze wijze tegengehouden door de zeer getalenteerde keeper van Hermes Heren Onder 25, Luuk van Vliet. Dat was helaas voor Hermes niet genoeg: AMJV pakte een 4-2 voorsprong. Met nog drie minuten op de klok maakte Theun Meester er nog 4-3 van.

Bennebroek
Bij de tweede wedstrijd tegen Bennebroek moest er in uittenue gespeeld worden. De spelers zijn gewend dat de teammanager aangeeft welke tenues er meegenomen moeten worden, echter was zij deze keer niet in functie aanwezig. Dus is er creatief gekozen voor het binnenstebuiten dragen van het thuisshirt. Waar Hermes met een 4-2 achterstand de rust in ging, nam de wedstrijd na de rust een andere wending en eindigde in dubbele cijfers: het werd 11-3. Op zaterdag 7 januari worden de volgende zaalwedstrijden gespeeld waarbij Hermes met voldoende wissels wel hoopt te winnen.