Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon: vijf ton voor gevolgen COVID-19

Hollands Kroon – Het college van Hollands Kroon stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met de criteria voor een Compensatie-en Herstelfonds COVID-19. Dit is de uitwerking van een door de raad aangenomen motie (M 2020 12).

In de derde Bestuursrapportage van 2020 heeft de raad voor dit fonds € 487.000,- beschikbaar gesteld. Het fonds is bedoeld om ondersteuning te geven aan maatschappelijke organisaties in Hollands Kroon die door de COVID-19 crisis getroffen zijn. Het voorstel staat op de agenda van de raadsvergadering van donderdag 18 februari.

Het voorstel is dat lokale maatschappelijke organisatie zien wat de impact van COVID-19 is op de exploitatie en vermogenspositie. Op basis daarvan kan een compensatie worden bepaald. “Hoewel we nog midden in een lockdown zitten, is het voorstel met dit fonds om ons ook te richten op het herstel van de lokale economie en de sociale infrastructuur”, aldus het college.

De Motie M2020 12 en raadsstukken (agendapunt 5) zijn via de gemeentelijke website te bekijken. De raadsvergadering is live te volgen via de website. Wie wil kan over dit voorstel in contact komen met de gemeenteraad. Zo is het mogelijk gebruik te maken van het inspreekuur op dinsdag 16 februari.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button