Den Helder

Project Vinkenterrein krijgt naam Molenwerf

Den Helder – Decennialang stond de braakliggende grond aan de Fabrieksgracht in Den Helder bekend als het Vinkenterrein, maar nu de gemeenteraad akkoord is gegaan met een nieuw inrichtingsplan gaat ook de naam veranderen. Woningstichting/Helder Vastgoed BV doopt het project om in Molenwerf.

De naam doet recht aan wat er ooit was op deze plek: een houtwerf aan het water met een imposante zaagmolen. Zo’n molen keert terug en wordt, in combinatie met de architectuur van de woningen, straks de grote blikvanger. Hoewel de naam Vinkenterrein bij buurtbewoners als begrip ongetwijfeld niet meteen zal verdwijnen, is de naam Molenwerf uiteindelijk voor een breder publiek – zeker buiten Den Helder – herkenbaarder en begrijpelijker.

De prijzen van de zestien koop- en zestien huurwoningen zijn nu nog niet bekend, toch is de belangstelling voor met name de koopwoningen ongekend groot. Vele tientallen mensen, op een enkele uitzondering na allemaal inwoners van Den Helder, hebben zich al als potentiële gegadigde gemeld. Makelaardij Coltof op Willemsoord verzorgt de verkoop van het project, waarvan de bouw, na afronding van alle planologische procedures, naar verwachting in de eerste helft van 2022 kan beginnen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

5 reacties

  1. gaat deze trouwens schitterende houtzaagmolen ook in gebruik gesteld worden? hopelijk gaan de omwonenden dan niet klagen over slagschaduw en geluiden 🙁

      1. ik neem aan dat dat of komt te vervallen of kleiner wordt alleen voor de direct omwonenden, zoals veel parkeerplaatsen verdwijnen in de binnenstad omdat er geen auto meer gereden mag worden van de milieu gekkies…..

  2. Wat hebben wij aan een windmolen?

    Mensen komen alleen maar naar Den Helder om de boot naar Texel te pakken 😉

Back to top button
%d bloggers liken dit: