Den HelderMaritiemPolitiek

College vraagt weer vijf miljoen voor Port of Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Het college B&W verzoekt de gemeenteraad een bedrag van €5.277.000,- vrij te maken voor het onderhoud en de inrichtingsmaatregelen van Port of Den Helder. Het verzoek komt tegelijk met de reactie van het college over het onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren naar de ontwikkelingsmaatschappij, maar staat hier volgens wethouder Michiel Wouters los van.

Volgens Wouters, die in afwezigheid van portefeuillehouder Kees Visser reageert op het voorstel, is de behoefte voor aanvullende financiële middelen al veel eerder vastgesteld. “Die is berekend op 21 miljoen en deze 5 miljoen is daar het volgende deel van. De raad heeft eigenlijk al ingestemd met de 21 miljoen, maar moet wel voor ieder deel weer toestemming geven.” Uit het recente rapport van Panteia bleek dat er achterstanden zijn op het gebied van onderhoud, ook vergeleken met andere, soortgelijke havens in Nederland. Het wegwerken van de achterstanden is volgens de wethouder noodzakelijk, ook gezien het feit dat er wordt gesproken over het aantrekken van een tweede aandeelhouder.

Dit en de andere aanbevelingen uit het rapport dat op verzoek van de raad is opgesteld kan volgens Wouters ook alleen worden uitgevoerd wanneer het bedrijf geld krijgt voor het achterstallig onderhoud. Het rapport en de extra gelden moeten daarom ook los van elkaar worden gezien. “Een tweede aandeelhouder gaat niet instappen wanneer er zo’n achterstand is. De raad heeft de twee zaken aan elkaar gekoppeld, maar dat is niet terecht. Als we geen budget geven aan Port of Den Helder heeft het bedrijf een probleem. Het is noodzakelijk voor de verdere realisatie van de aanbevelingen uit het rapport.” Het collegeadvies op basis van het rapport wordt later openbaar gemaakt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

5 reacties

  1. Het blijft natuurlijk een “Schip van bijleg” en waar is het ooit voor nodig geweest????? de aanleg… niemand die het weet…. nou ja…iets van werkgelegenheid, waterstof. Maar goed het kost verschrikkelijk veel en het resultaat is – 0,0.

  2. Achterstallig onderhoud, waar heb ik dat eerder gehoord. Jawel, ook toen al als argument gebruikt door Wouters, om het stadhuis te vestigen op Willemsoord. Eerst de boel laten verrotten, ongelooflijk dat je hier mee weg komt. Deze halfzachte raad zal hem wel weer laten zitten. En dan het argument voor deze beschikbaarstelling, anders stapt er geen aandeelhouder meer in! Het heeft er alle schijn van dat er geen enkele aandeelhouder in dezefailliete boedel zal stappen.
    Interessante vraag voor de raad is met welke aandeelhouders Wouters heeft gesproken.

  3. Gelukkig is die Wouters nog niet in zijn eerste leugen gestikt ,anders zou die al jaren dood zijn ha ha

  4. Hoop toch zo dat die Wouters het fatsoen heeft om niet meer terug te keren in de Helderse politiek. Wat een farizeeër is deze man toch. Je zou deze man toch in je politieke partij hebben zitten.

Wellicht ook interessant

Back to top button