Hollands Kroon

Huisarts in Breezand weggestuurd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag

Advertentie:

Breezand – Een huisarts in Breezand is door organisatie Co-Med aan de kant gezet wegens vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Er zijn drie vrouwen naar voren gekomen die een klacht tegen de arts zullen indienen. Ook op andere gebieden was zijn gedrag discutabel, zo schreef hij dat ‘opruiming’ van mensen door corona welkom was geweest.

De huisarts zou in zijn praktijk ook tegen patiënten hebben gezegd dat ze ’toch ergens aan dood moeten gaan’. Enkele maanden geleden schreef de arts op sociale media dat hij het niet eens is met de coronamaatregelen en dat de samenleving maar moet accepteren dat er toch overbevolking is in Nederland en op de hele wereld: “Er mag niet gebouwd worden vanwege de stikstof uitstoot. Wij mensen produceren ook stikstof. Dus opruiming door COVID-19 was welkom geweest”, zo valt te lezen op zijn LinkedIn pagina. Hij vindt dat mensen het ouder worden moeten accepteren en niet eindeloos moeten behandelen.

Deze opvattingen komen nu pas aan het licht, maar waren binnen zijn praktijk al bekend. Zo blijkt nu dat collega’s van de in ongenade gevallen arts hadden aangegeven te vertrekken als hij niet ontslagen zou worden. Daarbij was zijn gedrag richting de patiënten ook een oorzaak. Dit laat de directeur van Co-Med, Guy Vroemen, weten in een reactie aan de krant. De huisarts voerde in Breezand medische handelingen uit die ook seksueel geïnterpreteerd konden worden. Daarbij zou hij ongepaste opmerkingen hebben gemaakt over het geslachtsdeel van de vrouwen.

Verleden vol conflicten
Het verleden van de huisarts is tumultueus te noemen. Van 2008 tot 2011 was hij verwikkeld in een juridisch conflict met de andere huisartsen in het Friese Wijckel, waar hij toen zijn praktijk had. In het kort wilde de andere artsen niet met hem samenwerken, maar zij moesten dit uiteindelijk wel op last van de rechter. In 2016 werd zijn praktijk plotseling failliet verklaard. Vervolgens verhuisde hij naar Hollands Kroon, waar hij al snel in een slepend huurconflict raakte met de gemeente. Er was sprake van een huurachterstand en het lukte de gemeente na meerdere pogingen niet om met hem tot een oplossing te komen. Vorig jaar werd voor een tweede bedrijf op naam van de vrouw van de arts faillissement aangevraagd. Ook hier werden de rekeningen niet betaald. Toen bleek tevens dat de huisartsenorganisatie maarliefst acht inschrijvingen in het handelsregister had, terwijl twee gebruikelijk is.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

  1. Laten we met zijn allen eerst eens afwachten wat er daadwerkelijk waar is van dit bericht. Iemand het riool ingooien is makkelijk zat van achter je pc.
    Als jezelf niet goed behandeld bent of allerlei andere problemen hebt ondervonden met deze huisarts, wees stil en neem eerst een kop koffie, Zwart.
    Het zou kunnen zijn dat er veel meer aan de hand is waar niemand iets vanaf weet. Maar modder gooien is laf.

Wellicht ook interessant

Back to top button