Den HelderPolitiekUitgaan

Ondernemers hebben geen behoefte aan ‘Beatrixpromenade’

Advertentie:

Den Helder – De ondernemers uit de Beatrixstraat in Den Helder voelen niets voor een aparte naamgeving van de middenstrook in de straat. De PvdA had voorgesteld de naam ‘Beatrixpromenade’ te gaan gebruiken, nadat een naamswijziging voor de gehele straat werd afgeraden. De raad ging akkoord met een motie. Het college gaf toen aan in gesprek te zullen aan met de ondernemers om te kijken of ze dit wel zouden willen. Dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Volgens Pieter Blank van de PvdA zou het aanduiden van de middenstrook van de Beatrixstraat als ‘Beatrixpromenade’ een mooie manier zijn om te benadrukken welke positieve ontwikkelingen de stad heeft doorgemaakt. De wethouder wilde graag eerst in gesprek met de betrokkenen en rapporteert nu weer aan de raad: “Zij geven aan geen meerwaarde te zien in een aparte naamgeving van de middenstrook van de Beatrixstraat. Het plaatsen van bordjes op deze middenstrook zorgt volgens de ondernemers voor een verrommeling van de Beatrixstraat. Op basis van deze gesprekken zijn wij op dit moment van mening dat de Beatrixstraat geen andere naamgeving dient te krijgen.”

Pieter Blank is teleurgesteld: “Uit de reactie blijk toch wel dat het college het niet begrijpt. Sommige plekken overstijgen het belang van de direct betrokkenen. De Beatrixstraat is van alle inwoners in Den Helder, en die inwoners zijn enorm blij met de ontwikkelingen in de binnenstad.” Dat merkt Blank uit de gesprekken die hij voert met de Nieuwediepers. “We moeten op de kaart zetten dat je ook naar Den Helder kunt om te komen winkelen, dit zou een mooi accent zijn.” Blank geeft verder aan het onderwerp op de agenda te willen houden. Hij denkt dat er na ontwikkelingen aan de westkant van de straat wellicht weer een moment komt om het besluit te heroverwegen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

3 reacties

  1. Wanneer leren P.v.d.A.-ers eens te luisteren naar direct betrokkenen. We leven gelukkig nog niet in Chinees systeem waar uitsluitend de massa (heel Den Helder) voor een ondernemer bepaald wat goed voor hem is!

  2. Den Helder op de kaart zetten door een straatnaambordje in de Beatrixstraat te plaatsen! Wat zullen er veel mensen om die reden op afkomen. Lachwekkend! Ondernemers hebben groot gelijk. Laat de Vrij maar in dromenland ronddobberen. Alleen een autovrije Beatrixstraat zal helpen. Doordat de infrastructuur in de stad, zie hoe je van en naar het centrum moet komen, zegt genoeg! Bestuurlijke onbekwaamheid ten top.

Wellicht ook interessant

Back to top button