GR2022DH

StemWijzer gemeente Den Helder op 10 februari online

Den Helder – De gemeenteraadsverkiezingen zijn dit jaar op 14, 15 en 16 maart. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente Den Helder een StemWijzer laten maken door ProDemos. De StemWijzer komt op donderdag 10 februari online.

In de StemWijzer gaat het bijvoorbeeld over duurzame energie, woningnood en veiligheid. Wat vindt de kiezer van deze onderwerpen en wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heeft de inwoner de meeste overeenkomsten?

Stellingen
De StemWijzer, die is ontwikkeld door ProDemos, bevat circa dertig stellingen. Deze zijn te beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen de invuller de meeste overeenkomsten hebt. De politieke partijen in Den Helder hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor is via de StemWijzer gemakkelijk te bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook zijn op deze manier de partijen met elkaar te vergelijken.

De StemWijzer is door ProDemos op maat gemaakt voor de gemeente Den Helder. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’.

http://denhelder.stemwijzer.nl/

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button