Den HelderUitgaan

Tijdens de Derde Helft komen ouderen samen bij JVC

Julianadorp – Gezellig koffie drinken, een potje sjoelen of een ommetje maken, maar vooral: samen zijn. Dat is de bedoeling van De Derde Helft, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij. Iedere week zijn er activiteiten, onder andere in de kantine van voetbalclub JVC in Julianadorp.

Team Sportservice draagt het initiatief een warm hart toe. Lydia van Noord ziet de waarde van de sportkantine: “Het is een ontmoetingsplaats, niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.” De activiteiten zijn verschillend, en hoeven niet per se sportief te zijn. Een bordspel of een potje sjoelen behoren ook tot de mogelijkheden. “Het gaat vooral om het samenzijn. Het sociale karakter is misschien nog wel belangrijker dan het sportieve” zegt van Noord.

Normaliter verzorgt de ouderencommissie de invulling van de dag, maar mensen die zelf een activiteit willen opzetten zijn ook van harte welkom. De deuren van JVC (Wethouder W. de Boerstraat 4, Julianadorp) zijn iedere donderdag van 10 tot 12 geopend. Deelnemers betalen €25,- voor tien keer, dat is inclusief koffie en thee.

Andere sportclubs die mee willen doen kunnen zich melden bij Team Sportservice, mail naar: lvannoord@teamsporservice.nl.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button