GR2022DHVideo

Tv-debatten Den Helder, de loting! (video)

Adverentie

Den Helder – In de aanloop naar de komende verkiezingen voor de gemeenteraad organiseert Regio Noordkop, naast het grote tv-debat in Hollands Kroon, ook vijf kleine tv-debatten in Den Helder. Die worden uitgezonden in de week voor de verkiezingen. De loting voor de samenstelling van de debatten vond woensdagmiddag plaats in de radiostudio van de LOS.

Den Helder telt op het stemformulier 15 politieke partijen. Uiteraard zijn ze allemaal uitgenodigd deel te nemen aan de debatten. De nieuwe partij Hart voor Vrijheid kon pas laat worden geïnformeerd en heeft dus wat extra tijd gekregen om te beslissen of ze mee willen doen. Woensdagmiddag lieten ze weten graag mee te willen doen. De in het filmpje hieronder nog benoemde reserveplek is dus niet nodig.

Alleen Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp heeft besloten niet deel te nemen aan de tv-debatten. In eerste instantie wilde deze partij alleen meedoen als de loting hun gunstig was, maar aangezien Regio Noordkop geen enkele partij voortrekt, kon uiteraard niet aan deze eis worden voldaan. De loting bepaalt immers wie met wie in debat gaat, niet de persoonlijke voorkeur van partijen zelf. Lijsttrekker Sylvia Hamerslag besloot daarop niet aan het debat mee te doen en gaf als reden hiervoor: “Wij gaan niet in debat met partijen die vier jaar lang ons genegeerd en doodgezwegen hebben”.

Aangezien er vijf debatten zijn en per debat drie partijen met elkaar in discussie gaan, betekent dit dat er 1 extra plek over is. Die is wederom via loting ingevuld. Dit heeft ertoe geleid dat het CDA twee keer deelneemt aan het debat. De volledige indeling van de debatten is als volgt:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button