Noord-Holland

GGD daagt inwoners uit mee te doen met de actie 30dagengezonder

Noord-Holland – Met de actie 30dagengezonder stimuleert GGD Hollands Noorden inwoners om het heft in eigen hand te nemen voor een gezonde leefstijl. Door van 1 tot en met 30 maart mee te doen aan de actie 30dagengezonder, kunnen mensen ervaring opdoen met een gezondere leefstijl.

Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Bijvoorbeeld elke dag een ommetje of 10.000 stappen te maken, koud te douchen, 30 dagen vegetarisch eten, niet snoepen, alcoholvrij of elke dag een uurtje de smartphone uitzetten. Meer ideeën staan op de website van 30 dagen gezonder. Vorig jaar deden zes GGD’en mee aan 30dagengezonder. Dat leverde gezamenlijk ruim 8.000 deelnemers op. Dit jaar wordt de actie door zeven GGD’en uitgezet.

Directeur Edward John Paulina van GGD Hollands Noorden over het belang van deze actie: “Er is steeds meer aandacht voor het belang van preventie, het voorkomen van ziek worden. Een gezonde leefstijl is hierbij erg belangrijk. Mensen die regelmatig bewegen, buiten zijn, gezond eten en tijd nemen voor ontspanning, blijven langer fit en vitaal en zitten beter in hun vel. Deze actie geeft mensen een zetje in de rug om daadwerkelijk in actie te komen voor hun gezondheid. Daarom adviseer ik iedereen om mee te doen met de actie 30 dagen gezonder.”

Individueel of samen
Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen. Iedereen kan ook kiezen voor een eigen uitdaging.

De actie is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek. In 2023 wordt de actie ook uitgezet in GGD Hollands Noorden, GGD Zaanstreek Waterland, GGD Kennemerland, GGD West Brabant, GGD Hart voor Brabant en GGD IJsselland. In Noord-Holland wordt de actie ondersteund door Groen Kapitaal van de provincie Noord-Holland.

Aanmelden
Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart 2023 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Degenen die zich aanmelden ontvangen de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers hen om vol te houden. De actie is ook te volgen via de Facebook-pagina van 30 dagen gezonder. Deelnemers maken kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Is dit dezelfde GGD die mijn huisdokter hydroxychloroquine op straffe van verlies van licentie verbood voor te schrijven, (terwijl dat middel al jarenlang wereldwijd succesvol gebruikt werd) zelfs op verzoek? GGD vertrouw ik niet meer!

Back to top button
%d bloggers liken dit: