Den HelderPolitiek

Hendrik Boland beoogde nieuwe wethouder voor D66

Den Helder – Hendrik Boland wordt aanstaande maandag 13 februari voorgedragen als wethouder in de gemeente Den Helder. Boland is een ervaren bestuurder met een maritieme achtergrond. Hij vervangt wethouder Chris de Koning die opstapte vanwege problemen met de communicatie binnen het havendossier.

D66 is na het vertrek van De Koning met een profielschets op zoek gegaan naar een geschikte kandidaat en is uitgekomen bij Boland. Hij is in het verleden onder andere wethouder geweest in de gemeente Muiden, de gemeente Gooische Meren en de gemeente Enkhuizen. Ook was hij raadsgriffier in Andijk. Hij heeft veel maritieme ervaring, heeft gewerkt als schipper en was op 24 oktober 1979 betrokken bij de oprichting van de Belangenvereniging Beroeps Zeilschippers (BBZ). Boland kreeg onder andere voor zijn inzet in de chartervaart in 2009 de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De vertrekkend fractievoorzitter, Jildau Meijer, laat in een brief aan de raad weten blij te zijn met de nieuwe wethouder: “We zijn verheugd te kunnen melden dat uit de zoektocht. Hendrik Boland naar voren is gekomen en stellen voor Hendrik Boland te benoemen tot wethouder van Den Helder. Hendrik is een uiterst bekwaam en ervaren wethouder, die vanuit passie voor het vak zich wil inzetten voor de mooie gemeente die Den Helder is.” Op maandag 13 februari beslist de gemeenteraad over het aanstellen van de nieuwe wethouder.

Woonplaats
Boland woont in Enkhuizen en wil daar ook blijven wonen. Wel gaat hij opzoek naar een tweede woning in Den Helder. Daarom moet de gemeenteraad hem een ontheffing verlenen voor het woonplaatsbeginsel. In het verleden hebben verschillende partijen uitgesproken dat zij van mening zijn dat een wethouder gewoon in Den Helder moet wonen. Boland geeft in zijn brief aan zeer vereerd te zijn met zijn kandidatuur: “Ik heb erg veel zin om in Den Helder aan de slag te gaan.” De fractie van D66 zegt met enthousiasme vooruit te kijken en wenst de beoogde nieuwe wethouder alle succes toe met het uitvoering geven aan het coalitieakkoord, mocht de raad instemmen met zijn aanstelling.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

5 reacties

  1. Hendrik kan wat mij betreft, niet onbelangrijk, in Enkhuizen blijven wonen. Daar moet dan wel een aansprekend resultaat tegenover staan en dat betekend dat Hendrik binnen 1 tot 1,5 jaar een belangrijke realisatie heeft mogelijk gemaakt voor het gebruik van de haven voor waterstofindustrie. Uiteraard met windenergie van de Noordzee molens. Verder moet Den Helder van alles daar omheen tot stand brengen. Daarbij is het van groot belang, dat het gehele gemeentelijk bestuur daar aan meewerkt. Tijdrovende debatten over honden uitlaatveld-veldjes enz. zijn verboden.

    1. Dat zijn een heleboel wensen en bij de volgende verkiezingen in 2026 kunt U zien wat er van terecht gekomen is.

  2. wel de lusten niet de lasten……

    waarom heb je regeltjes als je je er toch niet aan wil houden, ach ja Den Helder ten voeten uit, zelfbewoningsplicht bijvoorbeeld?

    1. Beste RB , regeltjes worden verzonnen door mensen die daar lang over vergaderen,”brainstormen”, ouwehoeren etc etc etc. Daar krijgen ze dik voor betaald . Vandaar dat het zo lang duurt eer ze weer een onzinnige regel hebben bedacht .Want tijd is geld in hun eigen voordeel natuurlijk. Dat al die onzin vervolgend niet gehandhaaft wordt is hun “pakkie aan “niet .Daar worden ze niet voor betaald.

  3. Een tweede woning in Den Helder , ja ja nog nooit van woningnood gehoord ? of gelden der regels niet als je op het ‘pluche” zit ? Het zou een vent zijn als die hier gewoon een huis koopt en zijn huis in Enkhuizen van de hand doet zodat daar tenminste ook een woning vrij komt .

Back to top button
%d bloggers liken dit: