112Den Helder

Politie deelt nieuwe beelden in zoektocht naar bankhelpdeskfraudeur

Advertentie:

Den Helder – De politie heeft nieuwe beelden gedeeld in de zoektocht naar een bankhelpdeskfraudeur die geld afhandig maakte van een 85-jarige vrouw uit Den Helder. Twee weken geleden deelde de politie foto’s waarop het gezicht van de verdachte onherkenbaar was gemaakt, op de nieuwe beelden is ook zijn gezicht zichtbaar.

De vrouw werd op 19 oktober 2022 gebeld door de man, die aangaf dat mevrouw het slachtoffer is geworden van bankfraude. Haar bankrekening moet direct geblokkeerd worden. Hiervoor moest de bankpas worden ingenomen door de bank. Er zou een pakketbezorger bij haar thuis langskomen om de bankpas op te halen. Niet veel later staat inderdaad iemand voor de deur die de bankpas komt ophalen. Later die dag heeft een onbekende man in diverse winkels betaald met de bankpas van de 85-jarige vrouw uit Den Helder. Hij is vastgelegd op camera.

In overleg met het Openbaar Ministerie werden 25 januari de beelden van de verdachte eerst onherkenbaar vertoond. Als zijn identiteit binnen twee weken niet herkenbaar zou zijn, of hij zichzelf in die periode niet bij de politie heeft gemeld, zouden de beelden alsnog herkenbaar vrijgegeven worden.

Vragen
Aan het publiek heeft de politie de volgende vragen:
-Herkent u deze jongen/man?
-Herkent u zichzelf op beeld? Meldt u bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neem dan contact op met de politie in Den Helder via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2022218720.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button