Doelpuntloos gelijkspel tussen Succes en Winkel

Hippolytushoef – Succes en Winkel hebben in een onderlinge ontmoeting 0-0 gelijkgespeeld. Voor Succes zat er meer in, omdat het de wedstrijd lange tijd onder controle had.

Vooraf was er een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden oud-Succes bestuurder Dirk Klaaren. Hij heeft veel voor de dorpsclub gedaan en zijn grote inzet zal nooit vergeten worden.

Succes begon nerveus aan de wedstrijd, wat zich kenmerkte door een aantal keren balverlies door onnauwkeurige passing. Voornamelijk balverlies in het laatste stadium van de aanval. De thuisploeg had redelijk controle over de wedstrijd, maar de kansenverhouding was in de eerste helft redelijk gelijkopgaand. Doelman Tom de Visser moest twee keer handelend optreden na schoten van Winkel. Daar tegenover stond een schot van Bram Dekker, dat net over ging en een vrije trap van Peter Mulder, die van de doellijn werd gekopt.

Kansenregen Succes
In de tweede helft kwam Succes beter in de wedstrijd en wist Winkel nauwelijks nog in de buurt van doelman de Visser te komen. Succes werd daarna een aantal keer gevaarlijk: Youri Jansma kwam na een klein uur spelen goed door over links en gaf een perfecte voorzet op Bart de Kleine, die de bal van dichtbij overschoot. Een paar minuten later volgde een goede actie van de Kleine op Dekker, maar ook zijn inzet verdween over de lat. In de 77e minuut moest de doelman van Winkel handelend optreden bij een schot van Jansma en zeven minuten later moest de doelman een hard schot loslaten, maar wist hij nog redding te brengen op de rebound van Bart de Kleine.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was de grootste kans voor Winkel. Doelman de Visser was al gepasseerd, maar Wonne van Bekkum wist de bal nog net van de lijn af te glijden met een ultieme sliding. Succes leek in de slotminuut nog toe te slaan, maar Pieter Mulder schoot net naast toen hij de bal ontving uit een scrimmage.

Succes ziet rood aan
De blessuretijd werd zeer hectisch, toen Succes kort achter elkaar twee rode kaarten ontving. Eerst was de Kleine aan de beurt. Hij gooide een bal ongezien naar een speler die daardoor werd geraakt. De scheidsrechter kwam kijken en bestrafte dit met een tweede gele kaart. Daarna liet hij niet met een ingooi, maar met een vrije trap het spel hervatten. Dennis Norder ging een luchtduel aan en maakte daarbij een lichte overtreding, wat ook voldoende was voor een tweede geel. Na de wedstrijd gaf de scheidsrechter aan dat hij verkeerd had gehandeld en bood zijn excuses aan bij de thuisploeg. De kaarten zijn wel blijven staan.

Succes-trainer Ben Visser had een uitvoerig oordeel over het duel: “We speelden in het begin erg slordig, maar hadden wel de hele wedstrijd onder controle”, concludeerde de oefenmeester. “We hebben veel kansen gecreëerd en maar één echte kans weggegeven. Voor mijn gevoel hebben we dus twee punten verloren en dat is een teleurstelling in de strijd voor nacompetitie.” Verder baalde Visser dat hij volgende week tegen Hugo Boys twee spelers moet missen door een schorsing, in zijn ogen onterecht. “Gelukkig staan we met veel ploegen nog dicht bij elkaar, dus zijn er nog volop kansen voor de tweede periode of de vierde plaats die waarschijnlijk ook recht geeft op de nacompetitie.”