Weer succesvolle Ladies Night Zeemacht

Den Helder – Meestal zorgt Ladies Night bij Zeemacht voor een groot spektakel en dat was vrijdag ook weer het geval. Het massaal opgekomen publiek werd een wedstrijd voorgeschoteld met spanning en inzet.

Zeemacht mag geen punten morsen in hun jacht op een toppositie. Coach Van Stralen had zijn talenten daarvan goed op de hoogte gebracht. Tegenstander DKM/By the way Reclame had een stand-in keepster. Fabiénne Rood, toch een beroemd speelster, stond op goal en deed dat niet onverdienstelijk. Zeemacht kwam op 1-0, de altijd fanatiek spelende Gisele van Ankeren wist de uitkomende keepster Rood te passeren en een voorsprong te nemen. Daarna was het Lara De Decker die na een mooie combinatie de 2-0 scoorde. Vlak voor rust viel de 2-1 en was de spanning weer terug.

Na rust was het Zeemacht dat voor de derde goal ging, maar DKM kwam via de kluts toch op 2-2. Keepster Joy Berendsen van Zeemacht verwerkte nog enkele goede reddingen. Bianca Kwast namens Zeemacht maakte er vervolgens 3-2 van. De buit was binnen en de drie punten bleven in Den Helder.

Zeemacht dames 2 – Lutjebroek VR1
Lutjebroek draait een wisselvallig seizoen en Zeemacht is met een goede opmars bezig de laatste weken. Na een onrustige start was het Demi Siemelink die met een droge knal voor de 1-0 zorgde. Het spel ging in een rustig tempo op en neer. Lutjebroek kreeg een aantal kansen, maar Keepster Sterre Wendt hield tot aan de rust de welbekende nul.

Na de rust was het Lutjebroek dat brutaal de aanval koos en in no-time een 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong omboog. Coach Patrick Bachet stuurde zijn dames aan en met enkele omzettingen stond zijn team weer. Captain Melanie Vaalt zorgde voor de 2-2. De koek was nog niet op, er werd veel gewisseld en Zoë Born was al een paar keer dichtbij een score, maar in de laatste fase kon zij toch voor het winnende doelpunt zorgen en bracht alle fans op de tribune in rep en roer.

Een zware wedstrijd, maar ook deze ‘Ladies Night’ bleek weer een succesvolle. Drie punten erbij voor dames 2 van Zeemacht, waarmee ze een plaats klimmen op de ranglijst. Woensdagavond 11 maart spelen de dames om 21:05 uur tegen Reiger Boys/ Woest vr 3. Die wedstrijd vindt plaats in Heerhugowaard.