ZVV Succes/De Kasteleen 1 verliest in Schagen

Schagen – Zvv Succes/ De Kasteleen 1 speelde afgelopen vrijdag hun zestiende competitiewedstrijd uit in sporthal Groeneweghal tegen Scagha’66 2. De opstelling van de ploeg uit Hippolytushoef bestond uit: S.Doesburg (doel), Stan de Koning, R.Meilink, Stef de Koning (verdediging), B.de Kleine, K. Posthumus, Youri Jansma (aanval). Maikel Hoekstra was vanwege werk de afwezige aan de kant bij ZVV Succes/De Kasteleen 1. Eerder dit seizoen was Scagha ’66 2 te sterk voor Succes/De Kasteleen, de ploeg wist toen met 1-4 in sporthal Wieringen te winnen. Scagha staat twee plekken boven Succes/De Kasteleen. Beide teams strijden tegen degradatie in de 1e klasse KNVB.

Scagha begon gelijk fel aan de wedstrijd. Ze zette Succes/De Kasteleen flink onder druk. Al snel bleek dat het een moeilijke avond zou worden voor Succes/De Kasteleen. Scagha speelde sterk, met veel combinaties en strijd. Scagha leidde de wedstrijd met 1-0, waarna Succes/De Kasteleen halverwege de eerste helft beter in hun spel kwam. Scagha speelde met een jonge fitte ploeg met vier wissels. Succes/De Kasteleen kreeg gaandeweg goede kansen met een bal op de lat en Posthumus was ongelukkig in de afronding. De ruststand van de wedstrijd was 1-0 in het voordeel van Scagha’66 2.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Scagha bleef het betere van het spel hebben. Ze kwamen iets wat ongelukkig op een 2-0 voorsprong. Na de 2-0 kreeg Succes/De Kasteleen nog een aantal grote kansen, maar de bal wilde er niet in. Scagha ’66 2 maakte tien minuten voor tijd de 3-0. Keeper Doesburg behoedde Succes/De Kasteleen nog voor een grotere nederlaag. De wedstrijd eindigde in 3-0. Volgende week speelt Succes/De Kasteleen 1 een thuiswedstrijd tegen Texel’94 3.