Sport

ZVV Succes/De Kasteleen 1 verliest in Schagen

Adverentie

Schagen – Zvv Succes/ De Kasteleen 1 speelde afgelopen vrijdag hun zestiende competitiewedstrijd uit in sporthal Groeneweghal tegen Scagha’66 2. De opstelling van de ploeg uit Hippolytushoef bestond uit: S.Doesburg (doel), Stan de Koning, R.Meilink, Stef de Koning (verdediging), B.de Kleine, K. Posthumus, Youri Jansma (aanval). Maikel Hoekstra was vanwege werk de afwezige aan de kant bij ZVV Succes/De Kasteleen 1. Eerder dit seizoen was Scagha ’66 2 te sterk voor Succes/De Kasteleen, de ploeg wist toen met 1-4 in sporthal Wieringen te winnen. Scagha staat twee plekken boven Succes/De Kasteleen. Beide teams strijden tegen degradatie in de 1e klasse KNVB.

Scagha begon gelijk fel aan de wedstrijd. Ze zette Succes/De Kasteleen flink onder druk. Al snel bleek dat het een moeilijke avond zou worden voor Succes/De Kasteleen. Scagha speelde sterk, met veel combinaties en strijd. Scagha leidde de wedstrijd met 1-0, waarna Succes/De Kasteleen halverwege de eerste helft beter in hun spel kwam. Scagha speelde met een jonge fitte ploeg met vier wissels. Succes/De Kasteleen kreeg gaandeweg goede kansen met een bal op de lat en Posthumus was ongelukkig in de afronding. De ruststand van de wedstrijd was 1-0 in het voordeel van Scagha’66 2.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Scagha bleef het betere van het spel hebben. Ze kwamen iets wat ongelukkig op een 2-0 voorsprong. Na de 2-0 kreeg Succes/De Kasteleen nog een aantal grote kansen, maar de bal wilde er niet in. Scagha ’66 2 maakte tien minuten voor tijd de 3-0. Keeper Doesburg behoedde Succes/De Kasteleen nog voor een grotere nederlaag. De wedstrijd eindigde in 3-0. Volgende week speelt Succes/De Kasteleen 1 een thuiswedstrijd tegen Texel’94 3.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button