Den HelderNoord-Holland

Inwoners Den Helder meest getroffen door autovandalisme

Advertentie:

Den Helder – De politie heeft het afgelopen jaar 235 autovernielingen geregistreerd in Den Helder met 9,2 autovernielingen per 1.000 auto’s. Hiermee werden mensen relatief het vaakst getroffen in Den Helder. In Noord-Holland lag het aantal op 4,7 vernielingen per 1.000 auto’s. Dit en meer concludeert Independer op basis van politiecijfers over het aantal geregistreerde autovernielingen.

Hoewel Noord-Holland in 2019 nog het meeste autovandalisme kende, is de provincie in 2020 ingehaald door Zuid-Holland. Hier vonden per 1.000 auto’s 4,8 vernielingen plaats, terwijl in Noord-Holland 4,7 vernielingen werden geregistreerd per 1.000 auto’s. Landelijk ligt het gemiddelde op 3,7 vernielingen per 1.000 auto’s.

Vandalisme-schade
Autobezitters die te maken krijgen met vandalisme-schade aan hun auto krijgen uitsluitend vergoeding van hun verzekering als zij een allrisk-dekking hebben. Onder bepaalde voorwaarden zijn ook mensen met een beperkt casco dekking (ook wel bekend als de WA+) verzekerd van dekking bij ruit- of brandschade.

Eelko van Dijk, expert bij Independer, legt uit dat je altijd wel goed moet overwegen of je gaat claimen. “Bij het claimen van een schade aan de auto trekt de verzekeraar vaak direct vijf schadevrije jaren af. Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd vormt een belangrijke factor voor de hoogte van je premie. Daarom is het altijd de moeite waard na te gaan of het verstandiger is schade te claimen of deze zelf te betalen. Bij beschadiging/diefstal van een zijspiegel kan het bijvoorbeeld financieel aantrekkelijker zijn reparatie zelf te betalen.”

Kijk hier voor de autovandalismekaart van Nederland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

4 reacties

  1. en er is bij mij 2 keer ingebroken en 1 keer op straat beroofd, maar de politie had geen tijd. wel met 6 auto’s naar een inbraak door een kat.

Wellicht ook interessant

Back to top button