Hollands KroonPolitiek

Kandidaat PvdA-Kamerlid Marieke van Duijn bezocht Wieringerwaard

Hollands Kroon – Marieke van Duijn, nummer 38 op de lijst van de PvdA, is op de fiets gesprongen en heeft elke provincie doorgefietst. Van Duijn is langsgegaan bij vrijwilligersinitiatieven en mensen die zich inzetten voor een duurzame, gezonde en sociale leefomgeving en wil graag de verhalen uit de streek horen.

De Groene 1000 is een tocht van twaalf dagen door heel Nederland. Deze tocht werd zaterdag 6 maart afgesloten met 1122 kilometer op de teller. Onderweg werden groene initiatieven bezocht. Van Duijn ontmoette in deze verkiezingstijd veel betrokken vrijwilligers die hun leefomgeving duurzamer, gezonder en socialer maken. Ze vroeg ook de mensen een videoboodschap in te spreken zodat ze die weer kon doorgeven aan de volgende, wat een leuk verbindend effect geeft.

Wieringerwaard
In Wieringerwaard werd Marieke warm ontvangen en rondgeleid door Ruud de Vroome. Ze was onder de indruk van de hoeveelheid werk die de gemeenschap van Wieringerwaard heeft gestoken in de oprichting van het dorpshuis. Het is echt een huis van de gemeenschap voor Wieringerwaard. Er werd gesproken over hoe het dorpshuis omgaat met de corona periode, welke steun is ontvangen maar ook hoe lastig is om de sociale functie van het dorpshuis te bewaken in deze tijd.

“Het is bij elk initiatief weer geweldig om te zien dat zoveel mensen hun steentje bijdragen aan een gezonde, duurzame en sociale leefomgeving in hun buurt. Ook het optimisme waarmee dit gebeurt, ondanks deze moeilijke tijd is mooi. Belangrijk dat overheden waar nodig dit ondersteunen, zodat het kan blijven bestaan,” aldus van Duijn.

Meer informatie over de tocht is te vinden op www.pakdekans.nl/degroene1000.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button