Hollands KroonPolitiek

22 nieuwe sociale huurwoningen aan de Molenvaart in Anna Paulowna

Anna Paulowna – Woningstichting Anna Paulowna ontwikkelt 22 sociale huurwoningen aan de Molenvaart in Anna Paulowna. Ben Broxterman van Woningstichting Anna Paulowna en wethouder Ruimtelijke Ordening, Theo Groot, hebben de anterieure overeenkomst ondertekend. Hiermee is de start van het project een feit.

Wethouder Theo Groot is positief gestemd: “We zijn blij dat Woningstichting Anna Paulowna op deze mooie locatie woningen realiseert. Als het goed is kan hier gebouwd worden, nadat de woningstichting klaar is met de nieuwbouw op andere locaties. De locaties van het oude postkantoor en de voormalige basisschool Meerpaal in Anna Paulowna. Het is een prachtige locatie bij het winkelcentrum van Anna Paulowna. Het voldoet aan de wens van de gemeenteraad: meer sociale huurwoningen.” Door de komst van de 22 nieuwe woningen zijn er in de laatste paar jaar in totaal 64 woningen bijgekomen in Anna Paulowna.

Directeur Woningstichting Anna Paulowna Ben Broxterman en wethouder Theo Groot ondertekenen de overeenkomst.

De woningstichting vindt de woningen vooral geschikt voor ouderen omdat het zo dicht bij het winkelcentrum ligt. “We hopen daarmee dat andere woningen vrij komen voor jongeren en gezinnen.” Het stuk grond ligt tussen woningen en aan de overkant is het winkelcentrum van Anna Paulowna. Op het perceel stond het voormalige gezinsvervangend tehuis Vronervaart en een kleine woning. Deze zijn allebei al gesloopt. Het plan is om twee woongebouwen te bouwen. De gebouwen bestaan uit drie bouwlagen met een maximale bouwhoogte van 10 meter. Het gaat om driekamerappartementen van ongeveer 75-80 m2, voor één- of tweepersoonshuishoudens.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button