Cultuur/NatuurUitgaan

Bomenspeurtocht bij de Helderse Vallei

Den Helder – De Nationale Boomfeestdag wordt gehouden op woensdag 16 maart. Op deze dag worden overal in Nederland bomen en struiken geplant. Die zijn heel belangrijk voor ons. De bomen zorgen er onder andere voor dat we adem kunnen halen en ze vormen een rust- en broedplaats voor veel dieren. Tijdens de Boomfeestdag kunnen belangstellenden tussen 11:00 en 16:00 uur een bomenspeurtocht doen op het terrein van De Helderse Vallei. Haal de speurtocht tijdens de boomfeestdag gratis op bij de balie in het duurzaamheidscentrum en ga op pad.

Zwerfafval is een nog steeds groeiend probleem. Gelukkig is daar samen iets aan doen. Wordt Supporter van Schoon en doe mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart. Meedoen is eenvoudig simpelweg de handen uit de mouwen steken om zwerfafval op te ruimen voor een schone buurt. Samen meedoen maakt het natuurlijk leuker, aanmelde kan via de website zodat buurtbewoners samen aan de slag kunnen.

Opschoonactie
Ook bij De Helderse Vallei wordt een Opschoonactie georganiseerd op zaterdag 19 maart. Tussen 11:00 en 15:00 uur kunnen bezoekers zich melden bij de balie in het duurzaamheidscentrum. Afvalknijpers worden gratis uitgeleend (zolang de voorraad strekt) en afvalzak en kunnen de opruimers daarna tot 16:00 uur zelf de natuur rondom De Helderse Vallei intrekken. Er zijn plekken genoeg om op te ruimen zoals de Donkere Duinen, de Grafelijkheidsduinen, Mariëndal of het strand. Elk stukje opgeruimd afval telt. Vooraf aanmelden om deel te nemen is niet nodig.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button